POLICIJA NA SVAKIH PAR METARA

Dok Sarajevom bjesni oluja, u Beogradu 'dugine boje': Jelena Karleuša otvorila Paradu ponosa, izbio prvi incident...

Hronika 17.09.17, 13:58h

Dok Sarajevom bjesni oluja, u Beogradu 'dugine boje': Jelena Karleuša otvorila Paradu ponosa, izbio prvi incident...
Zastave duginih boja, baloni, muzika i oko 1.000 učesnika okupilo se na Cvetnom trgu, odakle kreće ovogodišnji Prajd pod sloganom "Za promjenu"

 

 

Beograd je jutros osvanuo sa brojnim pripadnicima policijskih snaga na ulicama centra grada. Oko 10 sati, kada su prvi učesnici Parade ponosa počeli da se okupljaju, beogradske ulice su postale šarenije. 


Zastave duginih boja, baloni, muzika i oko 1.000 učesnika okupilo se na Cvetnom trgu, odakle kreće ovogodišnji Prajd pod sloganom "Za promjenu". 


Premijerka Ana Brnabić i ministri u njenoj vladi Zoran Đorđević i Branko Ružžić, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pridružili su se učesnicima. Paradu je otvorila počasna kuma, pjevačica Jelena Karleuša, a zatim slijedi šetnja Ulicom kralja Milana, Terazijama, Kolarčevom do Trga Republike.


Oko 13:20 sati na Prajdu je došlo do incidenta kada je jedan muškarac krenuo ka masi kod Trga Nikole Pašića i vikao na učesnike. Njega je presrelo nekoliko policajca i on je odmah priveden, javljaju reporteri "Blica" sa lica mjesta.


Sve detalje današnje Parade ponosa u Beogradu možete pratiti ovdje

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI