MANEKENKA U SPORTSKOJ REDAKCIJI

Potpuni preokret u životu Danielle Mijatović: Nakon stravične nesreće i dolaska na FTV, sve se promijenilo...

ŽENA iN 06.09.17, 20:03h

Potpuni preokret u životu Danielle Mijatović: Nakon stravične nesreće i dolaska na FTV, sve se promijenilo...
Lijepa voditeljica, ali i manekenka, kaže da je željna dobrih modnih revija, ali i da je štikle okačila o klin i posvetila se drugim životnim izazovima

 


Manekenka Daniella Mijatović modne piste odnedavno je zamjenila poslom u sportskoj redakciji Federalne radiotelevizije. Ona za magazin Express govori o tome kako se snalazi u svijetu sporta, za koji svi smatraju da je samo rezervisan za muškarce. 


Lijepa voditeljica, ali i manekenka, kaže da je željna dobrih modnih revija, ali i da je štikle okačila o klin i posvetila se drugim životnim izazovima.


- Mogu reći da imam sjajne kolege i svi smo kao jedna velika porodica u sportskoj redakciji Federalne radiotelevizije.


Mijatović je oduševljena što je pronašla ono što je ispunjava u poslovnom smislu, a to je, kako kaže, sportska redakcija.


- Mislim da sam našla spas u sportskoj redakciji jer se više razumijem u sport nego u politiku. Već je poznato da sam cijeli život u sportu i da zaista volim sport, tako da sada radim ono što volim - kaže ona.


Stravičan udes


Mnogi misle da je sportska redakcija isključivo za muškarce. Međutim, lijepa Daniella kaže da se najbolje snalazi u sportskoj redakciji.


- Sportska redakcija uopće nije isključivo muška, mi žene se dobro snalazimo tu - iskrena je Mijatović.


Nakon stravičnog udesa koji je imala prije dvije godine, i nakon što se vratila na posao, predložili su joj da pređe na sport, što je sa zadovoljstvom prihvatila.


- U sportu sam cijeli život i volim da ga pratim, tako da je ovo pun pogodak, kaže.


Mišljenja je da ne bi voljela biti sportski komentator i to rado prepušta muškim kolegama, jer su oni mnogo više informisani o sportu. 


- Muški žive sport, kaže Mijatović i ističe da je ponosna na sjajan tim i kolege sa kojima radi.


- Dolazim na posao sa pjesmom. Svi smo kao jedna porodica i uvijek smo tu jedni za druge, uvijek su kolege tu da pomognu kolegici. Sportska redakcija je jedno veoma pozitivno okruženje - iskrena je ona.


Što se tiče svijeta mode, lijepa Daniella kaže da je štikle okačila o klin.


- Ne mogu reći da ne bih voljela prošetati pistom, ali kod nas nema modne scene uopće. Iskreno, poželjela sam odraditi neku dobru reviju - tvrdi Mijatović.


Što se tiče neostvarenih želja, kaže da ona polako korača prema svom cilju. Loše trenutke iz svijeta manekenstva ne pamti jer je, kako kaže, imala svoj stav.


- Kada sam izabrana za Miss Turizma 2003. godine, sa samo 14 godina, morala sam od male djevojčice da se pretvorim u mladu damu. Odrasla sam u okruženju starijih od mene jer sam u školu krenula sa samo četiri godine. Imam divne roditelje koji su me dobro odgojili, tako da sam već tada imala neki svoj stav. Mogu potvrditi da u svijetu manekenstva sada ima svega, jer svaka djevojka sebe naziva manekenkom. Zbog toga sam i izašla iz tog svijeta i pronašla se u svom sadašnjem poslu. Mislim da djevojka treba da ima svoj stav i ne da na sebe - zaključuje Daniella.


Orginalan i duhovit


Za besprijekoran izgled ove mlade dame zaslužan je trening, ali ne i jedino...


- Ne jedem hljeb, slabo jedem slatkiše, mnogo treniram i pijem dosta vode. To je moja formula - kaže Mijatović.


O ljubavi nije željela mnogo otkriti, samo je kazala da trenutno nije zaljubljena.


- Nisam trenutno zaljubljena, a da bi me muškarac osvojio, mora biti originalan i duhovit. Kao što sam već rekla, sasvim sam obična djevojka, tako da i nemam tip muškarca, samo mora znati kako da mi priđe i osvoji me, kaže Daniella.


Drugačija boja kože


Za sebe kaže da je neko ko ne privlači pažnju.


- Ja sam samom pojavom pažnja. Sasvim sam normalna osoba, samo što mi je boja kože drugačija za ovo podneblje. Volim život, volim provod, volim putovanja. Oraha u džepu nemam i živim svoj život sasvim otvoreno, tako da ništa ne krijem, tvrdi voditeljica Federalne televizije.

 
 

(Express/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI