FOTO/ POLETIO ZADNJI AVION IZ BIH

Posljednje bh. hadžije: I general Atif Dudaković otputovao na hadž, ispratio ga premijer KS Elmedin Konaković

Hronika 20.08.17, 12:38h

Posljednje bh. hadžije: I general Atif Dudaković otputovao na hadž, ispratio ga premijer KS Elmedin Konaković
Među bosanskim hadžijama koji su otputovali posljednjim ovogodišnjim avionom iz Sarajeva, je i penzionirani general Armije RBiH, legendarni komandant Petog korpusa, odbrane Bihaća i zapovjednik Zajedničkog zapovjedništva Vojske FBiH Atif Dudaković

 

Zadnji ovogodišnji avion s bosanskohercegovačkim hadžijama poletio je jutros sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, prenosi INS.


Njegov dolazak u Medinu očekuje se danas poslije podne.


Pred polazak je proučena ikrar dova u džamiji „Kralj Fahd“, a Muris ef. Šehić i Nermin ef. Bahtanović su ilahijama uljepšali ispraćaj naših hadžija.


Među bosanskim hadžijama koji su otputovali posljednjim ovogodišnjim avionom iz Sarajeva, je i penzionirani general Armije RBiH, legendarni komandant Petog korpusa,  odbrane Bihaća i zapovjednik Zajedničkog zapovjedništva Vojske FBiH Atif Dudaković.

 

konakovic-dudakovic-3


Direktor Ureda za Hadž Nezim ef. Muderris kazao je za INS da ove godine na hadž iz BiH odlazi 1738 hadžija, što za 332 više nego prošle godine.


„Možemo biti zadovoljni brojem i strukturom naših hadžija, gdje ima mlađih parova, mladića i djevojaka koji žele da obave svetu islamsku dužnost. Naša prethodnica je već u Saudijskoj Arabiji. Dočekuju hadžije i sve teče u najboljem redu“, kazao je Halilović.


Ovogodišnji reisu-l-hudžadž je zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić, a sa našim hadžijama je tradicionalno direktor Ureda za hadž Nezim ef. Halilović Muderris.

 

konakovic-dudakovic-1

 

(INS/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Hadziumra.ba)

BLIN
KOMENTARI