ZBOG USVAJANJA BUDŽETA

Gradonačelnik Fuad Kasumović nije kriv: SDA podnijela prijavu, Tužilaštvo je odbacilo!

Front 14.07.17, 18:01h

Gradonačelnik Fuad Kasumović nije kriv: SDA podnijela prijavu, Tužilaštvo je odbacilo!
Utvrđeno je da je u predmetu po podnesenoj prijavi protiv F.K., gradonačelnika Zenice, donesena Naredba o nesprovođenju istrage, jer nema osnova sumnje da je prijavljena osoba počinila krivično djelo 'Zloupotreba položaja ili ovlašćenja' iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH


 

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona odbacilo je kao neosnovanu prijavu koju je podnijela SDA Zenica protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića "radi donošenja Budžeta Grada Zenice za 2017.godinu", saopćeno je Feni.

 

- Utvrđeno je da je u predmetu po podnesenoj prijavi protiv F.K., gradonačelnika Zenice, donesena Naredba o nesprovođenju istrage, jer nema osnova sumnje da je prijavljena osoba počinila krivično djelo 'Zloupotreba položaja ili ovlašćenja' iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH. Na donesenu Naredbu izjavljena je pritužba Uredu Glavnog tužioca i predmet je u radu - navodi se u službenom odgovoru stručne saradnice za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK Naile Muratović.  

 

U službenom saopćenju Gradske uprave Zenica istaknuto je da je to "još jedan u nizu pokušaja SDA Zenica da blokira funkcionisanje Gradske uprave Zenica predvođene gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem".

 

- Usvajanjem budžeta spriječio sam blokadu funkcionisanja grada koju su namjeravali izvršiti SDA Zenica i koalicioni partneri. Tvrdnje kočničara napretka u Zenici da sam prekršio Zakon o principima lokalne samouprave, Zakon o budžetima ili Statut Grada, pokazale su se još jednom njihovom podvalom građanima Zenice koju su osiromašili u svakom pogledu - kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

 

Na kraju saopćenja navodi se da Gradska uprava i gradonačelnik Zenice ostaju otvoreni za sve ljude i odlučni da Zenicu učine mjestom ugodnog življenja za sve njene građane.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI