Raj za prostituciju

Šta se krije iza stranica za upoznavanje: Idemo u jedno zabačeno selo, ostavi mobitel, ponesi 100 eura!

Hronika 30.06.17, 08:40h

Šta se krije iza stranica za upoznavanje: Idemo u jedno zabačeno selo, ostavi mobitel, ponesi 100 eura!
Kako bismo najbolje spoznali šta se nudi na tim stranicama, šta se krije u pozadini, napravili smo profil na jednoj od njih

 

Vrijeme tehnološkog razvoja umnogome je olakšalo posao raznim prevarantima, kriminalcima, mešetarima, ali i prostitutkama. Kao gljive poslije kiše počele su se pojavljivati i internetske stranice, kojih je na desetine hiljada, a služe za sve i svašta, obično pod krinkom - za upoznavanje, piše Avaz


„Slomljena srca“, „Usamljena“, „Tražim srodnu dušu“, samo su nekih od naziva, a koji govore o čemu se zapravo radi, upoznavanju bračnog partnera. No, ima i onih stranica na kojima korisnici traže partnera isključivo za seks. Kako bismo najbolje spoznali šta se nudi na tim stranicama, šta se krije u pozadini, napravili smo profil na jednoj od njih. 

 

Nakon popunjavanja 50 pitanja koja će olakšati ostalim korisnicima da spoznaju o „kakvoj se osobi radi“, kakva su mu interesiranja, upustili smo se u internetsku avanturu. 

 

Samo što smo napravili profil – muškarac, 30 godina, heteroseksualan, traži djevojke istih godina - javilo se nekoliko korisnika s pitanjima: „Jesi li za seks“, „Čime raspolažeš“, „Hoćeš li mi poslati fotografije...“ i sličnim.


Zatrpan inboks za nekoliko minuta provedenih na stranici! Nakon prvobitnog šoka, krenuli smo u potragu za eventualnom partnerkom. Desetine poruka, ali sve poput onih prvobitnih. „Gdje si, šta radiš, jesi li u Sarajevu“ i sl. S profila „milenamila“ iz Banje Luke stigla je i konkretna poruka. 

 

- Evo ovako. Igrat ćemo isključivo po mojim pravilima... ako misliš drugačije, ne javljaj se više... Uplatit ćeš 50 eura unaprijed, i još 100 eura ponesi sa sobom. Ja vozim, svojim autom, nemaš pravo da znaš gdje idemo, nećeš imati priliku ni da vidiš put kojim idemo. Tek kada dođemo, imat ćeš priliku da radiš šta želiš. U pitanju je vikendica u zabačenom selu u BiH, ima bazen, i full je sređena. Subota i nedjelja, nema kamera, mobilnih telefona, nema ni signala. Dva dana uživanja za 150 eura, ne možeš ni da zamisliš šta ćeš sve doživjeti. U povratku ista procedura, moji saradnici će osigurati sve oko logistike. Ako se poslije toga ponovo javiš, ideš na ignore. Ako mi se svidi s tobom, javit ću ti se sama. Ako ti se javim sama, ne treba ti više novac ni za šta. Ponijet ćeš samo par flaša dobrog vina. Ako ne prihvataš, nemoj da odgovaraš na poruku, ako napišeš bilo šta osim „prihvatam“, ideš na ignore... – napisala je „milenamila“. 

 

Nakon što smo nastavili komunikaciju, pitajući kad možemo doći, „milenamila“ je zabranila pristup svom profilu i, kao što je i priprijetila, stavila nas na ignore. 


Potražili smo korisnike iz Sarajeva. Sljedeći zanimljiv razgovor bio je kada je MAJABL tražila fotografije i ponudila šifru galerije svojih fotografija na stranici. 

 

- Možemo se naći, živim na Malti, dođi sam, ako želiš – napisala je, između ostalog. 

 

Činjenica da za kreiranje profila na jednoj ovakvoj stranici ne trebaju nikakve potvrde da ste punoljetni, s pravom mogu zabrinuti i roditelje, koji ne vode računa šta djeca rade kada su online.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI