Nakon odluke Arbitražnog suda

Plenković i Cerar: Neće biti jednostranih poteza, u julu sastanak u Ljubljani

Front 29.06.17, 20:01h

Plenković i Cerar: Neće biti jednostranih poteza, u julu sastanak u Ljubljani
Slovenski premijer Miro Cerar također je ponovio stajalište Slovenije o odluci suda u Den Haagu za koju smatra da je treba poštivati

 

Premijer Andrej Plenković razgovarao je telefonom sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom o današnjoj odluci Arbitražnog suda u Haagu i dogovoreno je da se neće poduzimati nikakvi jednostrani potezi i da će se premijeri sastati 12. jula u Ljubljani, priopćeno je u četvrtak iz Banskih dvora. 

 

Premijer Andrej Plenković ponovio je da Hrvatska ostaje pri odluci da je današnja arbitražna odluka ni na koji način ne obvezuje i da je neće primjenjivati, stoji u priopćenju. 

 

Slovenski premijer Miro Cerar također je ponovio stajalište Slovenije o odluci suda u Den Haagu za koju smatra da je treba poštivati.

 

Dvojica čelnika dogovorila su se da neće poduzimati jednostrane poteze te da će razgovore nastaviti 12. jula u Ljubljani, uoči sastanka Berlinskog procesa u Trstu 12. i 13. jula. Riječ je o inicijativi pokrenutoj 2014. kojom se promiče regionalna suradnja, rješavanje otvorenih pitanja i daljnja stabilizacija europskog jugoistoka. 

 

Na susretu će nazočiti šefovi država ili vlada Njemačke, Francuske, Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i Ujedinjenog Kraljevstva, te Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, zaključuje se u priopćenju. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI