Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici

Do narednih izbora organizirat ćemo front lijevih i građanskih opcija kao odgovor na nacionalističke stranke

Front 21.06.17, 15:24h

Do narednih izbora organizirat ćemo front lijevih i građanskih opcija kao odgovor na nacionalističke stranke
Predsjedništvo je imenovalo pet članova stranačkog tima koji će koordinirati daljnje aktivnosti i saradnju sa SDP-om, a tako će biti i u drugim slučajevima okrupnjavanja i udruživanja

 

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini Predsjedništvo Demokratske fronte danas je na sjednici podržalo je stav da se do narednih općih izbora organizira front lijevih i građanskih opcija kao odgovor na nacionalističke stranke.
 

U tom smislu podržani su i razgovori delegacija DF-a i Socijaldemokratske partije (SDP), kao i da se sa SDP-om i drugim političkim i građanskim subjektima iz građanskog bloka utvrde principi buduće saradnje.
 

Predsjedništvo je imenovalo pet članova stranačkog tima koji će koordinirati daljnje aktivnosti i saradnju sa SDP-om, a tako će biti i u drugim slučajevima okrupnjavanja i udruživanja.
 

Izraženo je i poštovanje na hrabrost i principijelnost srednjoškolaca iz Jajca i njihovih vršnjaka iz cijele BiH koji su im pružili podršku.
 

Usvojena su i Pravila izbornog postupka za unutarstranačke izbore, Odluka o raspisivanju izbora na nivou mjesne organizacije, kao i Pravila izbornog postupka, te su određeni rokovi za njihovo obavljanje, saopćeno je iz Službe za odnose s medijima Demokratske fronte.
 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI