veliki skandal

Sanela Jenkins na meti istražnih organa: Uvezala bivšeg muža s katarskim moćnicima!

Hronika 21.06.17, 09:29h

Sanela Jenkins na meti istražnih organa: Uvezala bivšeg muža s katarskim moćnicima!
Jenkins se takođe tereti za pružanje nezakonite finansijske pomoći suprotno Zakonu o privrednim društvima iz 1985. godine

 

Bivši muž poznate Bosanke Sanele Jenkins, Roger Jenkins, optužen je za prevaru i finansijsku pronevjeru globalne banke “Barclays”.


Robert i još trojica nekadašnjih čelnika “Barclaysa” pod istragom su nadležnih organa, jer ih je Kancelarija za poreske pronevjere (SFO) optužila za nezakonite radnje tokom velike finansijske krize 2008. godine- prenosi Blic.rs.

 

Jenkins se takođe tereti za pružanje nezakonite finansijske pomoći suprotno Zakonu o privrednim društvima iz 1985. godine.

 

roger-jenkins

 

U pitanju je blizu 12 milijardi funti koje je u 2008. godini, kada je “Barclays” izbjegao finansijsku pomoć vlade Britanije, upumpano iz Katara. Sa bankarskim sistemom u krizi, “Barclays” je tražio pomoć iz vana kako bi opstala. Navodi se da je banka ilegalno platila novac Kataru u zamjenu za investiranje, prenosi Standard.co.uk.

 

U tekstu se navodi da je Rogera upravo njegova bivša supruga Sanela Jenkins povezala sa katarskim moćnicima, što je dovelo do ogromnih katarskih investicija u “Barclaysu”.

 

Četvorici optuženih prijeti zatvorska kazna, ukoliko se dokaže da su krivi, mada je vrlo vjerovatno da će ovaj slučaj potrajati godinama.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

******************************************

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 

BLIN
KOMENTARI