VIDEO/ BEZ GOLOVA NA BILINOM POLJU

Ljuti navijači gađali Zmajeve sa tribina: Puno očekivanja, ali mreže ostale prazne... Grci izvukli bod!

Sport 09.06.17, 22:48h

Ljuti navijači gađali Zmajeve sa tribina: Puno očekivanja, ali mreže ostale prazne... Grci izvukli bod!
Grci su imali šansu utakmice u 82. minuti kada je Mantalos ostao sam pred našim golom, ali je sa vrha šesnaesterca izrazito loše šutirao i loptu prebacio preko gola

 

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke odigrale su meč bez pobjednika i bez golova u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. 

 

Remijem na Bilinom polju Grci su zadržali bod prednosti nad selekcijom BiH, kojoj u preostale četiri utakmice slijedi grčevita borba za drugo mjesto i plasman u baraž.

 

Susret je protekao u blagoj inicijativi nogometaša BiH, koji su napravili nekoliko dobrih prilika, ali je junak grčkog tima bio golman Karnezis, koji je u nekoliko navrata čudesno odbranio svoj gol.

 

U 18. minuti utakmice, nakon sudara glavama Lulića i Torosidisa, bh. reprezentativac ostao je ležati na travnjaku. Nakon ukazane medicinske pomoći, Lulić je ipak morao napustiti meč, a zamijenio ga je Kenan Kodro, koji je uz Višću propustio dvije najbolje šanse pred grčkim golom.

 

Grci su u prvom poluvremenu igrali dosta defanzivno i uglavnom su čekali na svoje prilike iz kontranapada.

 

U drugom poluvremenu snage na terenu bile su uglavnom izjednačene, a Grci su imali šansu utakmice u 82. minuti kada je Mantalos ostao sam pred našim golom, ali je sa vrha šesnaesterca izrazito loše šutirao i loptu prebacio preko gola.

 

Cijelu utakmicu pratila je napetost među igračima te je u nekoliko navrata situacija na terenu bila na granici tuče, koja se po završetku susreta i dogodila u tunelu, na putu ka svlačionicama.

 

Potom su se grčki navijači sukobili s pripadnicima snaga bezbjednosti koji su osiguravali tribinu s gostujućim navijačima.

 

Specijalne snage i redari ispraznili su tribine stadiona, a gostujući navijači su morali čekati da se situacija smiri. Situacija je stavljena ubrzo pod kontrolu, ali za očekivati je sankcije FIFA-e.

 

A nezadovoljni bh. navijači svoj revolt izrazili su gađanjem Zmajeva sa tribina nakon što je sudija odsvirao kraj utakmice.    

 


Nemile scene nakon meča Grčka-BiH by videomadre

 

Za BiH su od prve minute igrali Begović, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Višća, Pjanić, Jajalo, Lulić, Džeko, Ibišević.

 

U početnom sastavu Grčke bili su Karnezis, Manolas, Tziolis, Zeca, Fortounis, Mitroglou, Bakasetas, Torosidis, Papastathopoulos, Mantalos, Stayflidis.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI