POTRAGA ZA UBICOM DŽENANA MEMIĆA

Ogorčeni otac tvrdi: Znam ko je tukao Alisu Mutap u Aleji, Dalida Burzić mi je rekla 'nju ne dam'!

Hronika 23.05.17, 15:17h

Ogorčeni otac tvrdi: Znam ko je tukao Alisu Mutap u Aleji, Dalida Burzić mi je rekla 'nju ne dam'!
Nekoliko stotina građana, prijatelja, članova porodice nosi transparente "Pravda za Dženana Memića" i "Istina za Dženana". Otac Muriz Memić kazao je da od početka tvrdi da je Dženan ubijen

 

  
Peta protestna šetnja koju je organizirala porodica ubijenog Dženana Memića završila je kod zgrade Tužilaštva KS gdje su upućeni zahtjevi za otkrivanjem pravog ubice, piše agencija Patria.

 

Nekoliko stotina građana, prijatelja, članova porodice nosi  transparente "Pravda za Dženana Memića" i "Istina za Dženana". Otac Muriz Memić kazao je da od početka tvrdi da je Dženan ubijen.

 

dzenan-memic-protestna-setnja

 

- Pozivam Tužilaštvo neka učini sve, da rade svoj posao, neka Dalida kaže ime ja ću prezime. Samo tražim da rade po prijavi, zadnju prijavu nisu čak ni iskoristili. Ja ću ustrajati u ovome, ovo je greška sistema, a ne pojedinca. Ovo nije pritisak na sud, sud radi korektno, Tužilaštvo vrši pritisak na mene. Tužilaštvo je htjelo nekoga zaštititi ali sada mora zaštititi sebe - kazao je Memić.

Nema Alisa amneziju, ona je tučena u Aleji!

Otac Dženana Memića rekao je i da ima saznanja da je Alisa Mutap tučena u Aleji, kao i ko ju je tukao:


- Alisa nema amneziju, njena priča da su išli na Vidikovac je laž, sve je bila namještaljka da dođu u Aleju... Znam ko ju je tukao u Aleji. Dalida Burzić mi je rekla 'ja nju ne dam!', a sada ja njoj kažem da će je dati! Ne znam da li je ubica neki moćnik, ali ko god da je, on je kukavica jer je Dženana udario s leđa, rekao je Muris Memić pred novinarima.

Tetka nastradalog mladića kazala je da peti put traže da neko radi svoj posao.

 

Ifet Feraget, advokat porodice Memić kazao je da smatra da sud može riješiti slučaj.

 

- Spominju se neka oštećenja na autu koja ne stoje, Muriz je pregledao tijelo ali nije našao povrede te koje oni tvrde. Neću otkrivati detalje, sutra je druga rekonstrukcija želim reci da je najgore što je Ustavni sud dezavuisan. Vještak je rekao da nema povreda. To daje jasno o čemu se radi - kaže Feraget.

 

Sutra će na Kantonalnom sudu u Sarajevu biti održan nastavak suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću, a bit će prikazana i rekonstrukcija događaja od 8. februara 2016. godine. Te kobne noći 21-godišnji Memić je zadobio povrede pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima dok je bio u društvu djevojke Alise Mutap, a 15. februara je preminuo na KCUS-u.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI