Poruka predsjednice Hrvatske

Grabar Kitarović: 'Bljesak' najavio krunu svih operacija - 'Oluju'

Front 01.05.17, 16:18h

Grabar Kitarović: 'Bljesak' najavio krunu svih operacija - 'Oluju'
Čestitala je pritom svima koji su sudjelovali u operaciji "Bljesak", prisjetivši se svih poginulih branitelja

 

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u ponedjeljak u Okučanima da je operacija "Bljesak" bila iznimno bitna jer je ponovno uspostavila prometnu komunikaciju između istočne i zapadne Slavonije, te je kao krunu svih operacija najavila "Oluju".



 Predsjednica je naglasila kako joj je iznimno drago biti u Okučanima, na obilježavanju 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" kojom hrvatske oružane snage u nešto više od 30 sati oslobodile 500 četvornih kilometara teritorija pod okupacijom koja je sjekla istočnu i zapadnu Slavoniju, jer presijecala autocestu i željezničku prugu.


 "Ta je operacija bila iznimno bitna, jer je najavila krunu svih operacija, a to je 'Oluja' koja je oslobodila veliki dio teritorija i stvorila pretpostavke za mirnu reintegraciju", poručila je Grabar Kitarović.


 Čestitala je pritom svima koji su sudjelovali u operaciji "Bljesak", prisjetivši se svih poginulih branitelja.



 Uz predsjednicu, na obljetnici su sudjelovali premijer Andrej Plenković, brojni ministri, pripadnici braniteljskih udruga, počasnih postrojbi i građani.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI