Bolja polovica novog turskog 'sultana'

Upoznajte Erdoganovu suprugu: Emine šokira izjavama i načinom života - hvali hareme, pije čaj od 2.000 dolara...

Hronika 20.04.17, 08:07h

Upoznajte Erdoganovu suprugu: Emine šokira izjavama i načinom života - hvali hareme, pije čaj od 2.000 dolara...
Turski mediji Emine nerijetko prikazuju kao štedljivu kućanicu koja čuva čak i koru od jabuka, a njeni bliski prijatelji tvrde da je jako inteligentna, te da obožava umjetnost i klasičnu muziku

 

Iako je Recep Tayyip Erdogan posljednjih dana jedan od najčešće spominjanih ljudi u svim svjetskim medijima, ni njegova supruga Emine ne izaziva puno manje pažnje javnosti, i to zbog svojih stavova, načina života i izjava koje šokiraju. Gospođa Erdogan u javnosti hosi hidžab i svog muža prati na gotovo svim važnijim događajima, ali su njene životne navike daleko od imidža skromne ženice kakvom se predstavlja u turskim medijima.

 

erdogan-i-zena

 

U braku s Erdoganom je već 39 godina i s njim živi u velebnoj palači u Ankari koja ima preko 1000 soba i četiri je puta veća od palače Louisa XIV. Prva dama Turske navodno popodne pije čaj koji košta 2000 dolara po kilogramu i to iz zlatne šalice, a zidove njenih soba prekrivaju tapete koje koštaju 3.000 dolara po roli. Predsjednička porodica troši oko 600.000 dolara godišnje na struju, a ne štedi se ni na putovanjima, obrazovanju djece i odjeći.


Turski mediji Emine nerijetko prikazuju kao štedljivu kućanicu koja čuva čak i koru od jabuka, a njeni bliski prijatelji tvrde da je jako inteligentna, te da obožava umjetnost i klasičnu muziku i da su priče o njenoj rastrošnosti sulude.

 

Emine je arapskog porijekla, ali ne krije svoju fasciniranost Osmanskim carstvom i sultanima, pa je jednom prilikom izjavila kako su haremi bili škole za članove dinastije koje su na najbolji način mlade žene pripremali za život.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAIN/md)

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI