Liječnici bez granica saopštili

Šest stotina migranata nestalo nakon požara u izbjegličkom logoru u Francuskoj: 'Mi jednostavno ne znamo gdje su oni'

Hronika 11.04.17, 12:18h

Šest stotina migranata nestalo nakon požara u izbjegličkom logoru u Francuskoj: 'Mi jednostavno ne znamo gdje su oni'
Torre je kazala da, iako je za 900 evakuiranih migranata pružen alternativni smještaj u lokalnim gimnazijama, oko 600 migranata se vode kao nestali

 

Liječnici bez granica (MSF) saopćili su da je 600 migranata nestalo nakon što su evakuirani iz izbjegličkog logora u sjevernoj Francuskoj zahvaćenog požarom.

 

Corenne Torre, čelnica humanitarne grupe u Francuskoj, izjavila je u utorak da je 1.500 migranata izmješteno zbog požara u ponedjeljak navečer koji je uništio drvene kolibe u predgrađu Dunkirka, Grande-Synthe.


Torre je kazala da, iako je za 900 evakuiranih migranata pružen alternativni smještaj u lokalnim gimnazijama, oko 600 migranata se vode kao nestali. Dodala je da "mi jednostavno ne znamo gdje su oni".

 

Izjavila je da je deset migranata smješteno u lokalne bolnice s lakšim ozljedama nakon požara koji je izbio nekoliko sati poslije sukoba u kome je učestvovalo najmanje 150 migranata.

 

Zvaničnici su povezali tuču s požarom ali su naglasili kako je potrebna istraga da ustanovi tačan uzrok izbijanja vatre, prenosi AP.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI