Donedavna šefica Službe za patologiju Kantonalne bolnice u Bihaću

Dr. Nikolina Balaban uhapšena, pa puštena na slobodu: Zbog nalaza ove liječnice, pacijentima odstranjivani ZDRAVI organi!

Hronika 08.04.17, 14:06h

Dr. Nikolina Balaban uhapšena, pa puštena na slobodu: Zbog nalaza ove liječnice, pacijentima odstranjivani ZDRAVI organi!
Dr Balaban je puštena na slobodu, uz mjere zabrane obavljanje ljekarske djelatnosti i zabranu napuštanja Bosne i Hercegovine

 

Zbog sumnje na nesavjestan rad u službi, u petak je slobode lišena dr. Nikolina Balaban, donedavna šefica Službe za patologiju Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Dan poslije je puštena na slobodu, uz mjere zabrane obavljanje ljekarske djelatnosti i zabranu napuštanja Bosne i Hercegovine.

 

Podsjećamo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona uhapsili su juče u 9:30 sati osobu B. N. (1972). Slobode je lišena zbog postojanja osnove sumnje da je počinila krivično djelo 'teška krivična djela protiv zdravlja ljudi'.

 

Kako pišu mediji, riječ je o Nikolini Balaban, donedavnoj šefici Službe za patologiju Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

 

Dr. Balaban je predana u nadležnost Tužilaštva USK-a.

 

Kako su ranije pisali bosanskohercegovački mediji, u bihaćkoj bolnici zabilježeno je deset slučajeva pacijenata kojima je na Odjelu za patologiju umjesto benignih dijagnosticirana maligna bolest, ali i obrnuto.

 

Svim slučajevima zajednička je jedna stvar: njihove nalaze potpisala je dr. Balaban.

 

Bosanskohercegovački mediji prenijeli su priče i o ženi kojoj je nakon nalaza dr. Balaban urađena radikalna histerektomija, odnosno odstranjeni su joj materica, jajnici i okolni limfni čvorovi. Kad je ova žena prošla prvu od pet planiranih hemoterapija, kao i 27 zračenja, stigli su patohistološki nalazi iz Sarajeva koji su pokazali da ona uopće nije imala karcinom.


I njen nalaz potpisala je dr. Balaban, koja je u bihaćkoj kantonalnoj bolnici počela raditi početkom septembra prošle godine, prešavši iz prijedorske bolnice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI