Pao dogovor u Mostaru

Izetbegović: Pomoći ćemo Hrvatima pod jednim uslovom; Čović: Ključ svega bit će narednih 15 dana

Front 04.04.17, 08:02h

Izetbegović: Pomoći ćemo Hrvatima pod jednim uslovom; Čović: Ključ svega bit će narednih 15 dana
Bakir Izetbegović je napomenuo da se sa svake strane treba napraviti neki korak kako bi se stabilizirale prilike u BiH

 

Nakon niza razgovora održanih tokom dana, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Hrvatske Aleksandar Plenković, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednici bh. entiteta Marinko Čavara i Milorad Dodik, te članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić okupili su se na neformalnoj zajedničkoj večeri.

 

Čović je nakon večere istakao da je stabilnost BiH ključna za stabilnost cijele jugoistočne Evrope, kao i da BiH mora ustrajati na evropskom putu.

 

- Pretpostavljam da će ključ svega biti narednih 15 dana, kada se očekuju izmjene Izbornog zakona, kazao je Čović, tvrdeći da BiH ne može opstati kao normalna evropska država bez Hrvata u njoj. Poručio je i da niko ne može i nema pravo birati u ime drugog naroda.

 

Bakir Izetbegović je napomenuo da se sa svake strane treba napraviti neki korak kako bi se stabilizirale prilike u BiH. Od bošnjačke strane, kako je rekao, očekuje se da pomogne Hrvatima.

 

- Preduslov s moje strane je da ne smije doći do nikakvih novih entiteta, nikakvih novih priča o podjeli BiH i nikakvih referenduma, izjavio je bošnjački član Predsjedništva BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI