Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio zakon

Bosna i Hercegovina dobila tri nova grada, evo i koja

Front 15.03.17, 15:52h

Bosna i Hercegovina dobila tri nova grada, evo i koja
Upravo su naš radni i aktivni duh, inat u natjecanju da budemo prvi u svim dobrim i konkretnim projektima, istrajavanje na razvoju i izgradnji svakog dijela naše općine, doveli do toga da se ispuni i ova formalnost, kazao je Ogrešević

 

Na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojeni su zakoni o gradovima Cazin, Goražde i Livno. S obzirom na to da je prijedloge zakona prethodno podržao Dom naroda Federalnog parlamenta, njihovim objavljivanjem u Službenim novinama općine Cazin, Goražde i Livno i formalno će postati gradovi.
 

U svojoj prvoj izjavi nakon ove vijesti načelnik Općine Cazin Nermin Ogrešević je istakao da usvajanje prijedloga Zakona o proglašenju Cazina Gradom predstavlja svojevrsno priznanje svim građanima Općine Cazin.
 

- Upravo su naš radni i aktivni duh, inat u natjecanju da budemo prvi u svim dobrim i konkretnim projektima, istrajavanje na razvoju i izgradnji svakog dijela naše općine, doveli do toga da se ispuni i ova formalnost - kazao je Ogrešević. 
 

Također je napomenuo da je Cazin već odavno poduzetnički i trgovački centar Unsko-sanskog kantona te da svojim trudom i radom nastoje da to postane i u mnogim drugim segmentima, kako bi i ovaj kanton u cjelini postao razvijena regija i najbolji primjer u BiH.
 

- Ovo je ujedno i potvrda kontinuiteta u historijskom razvoju Cazina, a na određen način i ispravljanje nepravde prema ovoj sredini - naglasio je.
 

Dobijanjem statusa grada, Cazinu će, smatra Ogrešević, formalno biti olakšan pristup EU fondovima, čime će se lakše privući novi investitori i ostvariti glavni cilj općinske odnosno gradske uprave - ekonomski razvoj. Mnogi su projekti već spremni za realizaciju, a već u ovoj godini se očekuju i prve značajnije investicije u poslovnim zonama.
 

- Još jednom trebamo pokazati s koliko odgovornosti i dobrih vizija obavljamo svoj posao. Naravno, sve s ciljem da Grad Cazin bude i ostane prepoznatljiv u cijelom regionu po svom napretku, kvalitetnim rješenjima i kao sredina u kojoj će ljudi moći živjeti od svoga rada - zaključio je načelnik Općine Cazin, prenosi RTV Cazin. 
 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI