pretežno oblačno

Naglo pogoršanje vremena: U BiH sutra kiša, na planinama i snijeg

Hronika 28.02.17, 13:48h

Naglo pogoršanje vremena: U BiH sutra kiša, na planinama i snijeg
U Sarajevu će biti pretežno oblačno sa kišom

 

U Bosni i Hercegovini sutra će jače naoblačenje sa zapada usloviti kišu, a na planinama i snijeg. Glavnina padavina bit će prijepodne. U drugom dijelu dana očekuje se postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

 

U Bosni se očekuje uglavnom između 5 i 10 litara padavina po metru kvadratnom, a  u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne između 15 i 30 litara.

 

Vjetar prijepodne umjeren i jak, južnog smjera. Od sredine dana  oslabit će i promijeniti smjer na zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.

 

 U Sarajevu će biti pretežno oblačno sa kišom. Temperatura zraka između 8 i 12 stepeni.

 

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne  danas je pretežno oblačno, dok je u većem dijelu Bosne  sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

 

 Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo 11, Livno 12, Sokolac 13,  Bugojno 15, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 16, Drvar, Jajce, Neum i Prijedor 17, Bihać, Mostar, Stolac i Čapljina 18, Sanski Most i Srebrenica 19, Zenica 20, Banja Luka, Gradačac i Tuzla 21, Doboj i Zvornik 22 i Bijeljina 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI