UDRUŽENJA ŽRTAVA BIH PITAJU

Kako će Ivanić objasniti da kao predsjedavajući Predsjedništva naše zemlje zastupa državu koju BiH tuži za genocid?!

Front 22.02.17, 10:11h

Kako će Ivanić objasniti da kao predsjedavajući Predsjedništva naše zemlje zastupa državu koju BiH tuži za genocid?!
Obavještavamo javnost da ćemo od nadležnih istuticija Bosne i Hercegovine na čelu sa Tužilaštvom BiH zatražiti procesuiranje svih onih koji onemogućavaju legalni proces Revizije pred Međunarodnim sudom pravde, navodi se u saopštenju koje potpisuje osam udruženja žrtava BiH

 

Najubjedljiviji argument za sudije Međunarodnog suda pravde u Hagu treba da u potpunosti ignorišu svo Ivanićevo osporavanje zahtjeva Bosne i Hercegovine za reviziju jeste činjenica da taj isti Ivanić, koji bi trebao da zastupa interese Bosne i Hercegovine, sutra odlazi kod premijera države koju Bosna i Hercegovina tuži, da se sa njim otvoreno konsultuje i dogovara kako zaustaviti zahtjev Bosne i Hercegovine za reviziju.


Takav apsurd i takvo moralno dno nikada nije zabilježeno u istoriji Međunarodnog suda pravde. To će sigurno šokirati sudije ovog Suda i za njih biti najbolji dokaz da Ivanić uopšte ne zastupa interese države u čijem Predsjedništvu sjedi i od koje prima platu, već interese tužene Srbije. To je isti Ivanić koji je u emisiji Pressing na N1 na početku svog mandata, na pitanje voditelja za koga bi navijao kada bi Bosna i Hercegovina igrala fudbalsku utakmicu protiv Srbije, odgovorio: Za Srbiju, naravno!


Dakle, moglo bi se kazati da je Sakib Softić ovlašteni agent Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom pravde, a Mladen Ivanić ovlašteni agent Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.


Udruženja žrtava obavještavaju javnost da će od nadležnih istuticija Bosne i Hercegovine na čelu sa Tužilaštvom BiH zatražiti procesuiranje svih onih koji onemogućavaju legalni proces Revizije pred Međunarodnim sudom pravde. Mladen Ivanić optužuje Bakira Izetbegovića za neustavno i vaninstitucionalano djelovanje, a Mladen Ivanić i Igor Crnadak zloupotrebljavaju svoj položaj da Međunarodnom sudu pravde šalju pisma koja nisu odobrena od Predsjedništva BiH.

 
Tražimo od v.d. Glavne tužiteljice Tužilaštva BiH da se hitno uključi u dokumentovanje očiglednog kršenja zakona BiH i međunarodnih prava i obaveza BiH koje su zagarantirane međunarodnim ugovorima.


Saopćenje potpisuju:

1.    Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa
2.    Udruženje žrtva i svjedoka genocida
3.    Udruženje ŽENA – ŽRTVA RATA
4.    Udruženje Žena Podrinja-Bratunac
5.    Udruženje građana za pravdu mir i povratak
6.    Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995
7.    Udruženje porodica nestalih općine Vogošća
8.    Udruženje porodica nestalih općine Ilijaš

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI