Uzmi od naroda, pa im onda vrati

Humanitarac Ustamujić na Facebooku: Populizam je odreći se 'bijelog hljeba', ja ga darujem socijalno ugroženim!

Hronika 08.01.15, 08:44h

Humanitarac Ustamujić na Facebooku: Populizam je odreći se 'bijelog hljeba', ja ga darujem socijalno ugroženim!
Dok se u javnosti polemiše da li političari trebaju ili ne dobiti tzv. "bijeli hljeb", odlučio sam podnijeti zahtjev za to pravo koje mi zakon omogućava, ali ne da bih ga ja iskoristio za lične interese, već da bi barem taj "bijeli hljeb" obezbijedio onima koji žive u teškim socijalnim uslovima, napisao je na svom Facebook profilu Mirza Ustamujić, bivši federalni zastupnik i odnedavno član Demokratske fronte, prenosi bh. novinska agencija Patria.

 

 

- Odmah po uplati prve tranše iz budžeta kompletan iznos bit će uplaćen na račun javnih kuhinja kako bi se osiguralo stotine bijelih hljebova za njihove korisnike, ali i sve naredne uplate do isteka prava na naknadu. Zbog sveopćeg nepovjerenja u naš sistem koji zasigurno odricanje od budžetskih sredstava neće preusmjeriti na prave adrese, onih najugroženijih porodica, smatram ovo moralnim činom koji je učinkovitiji od ispraznog populističkog odricanja prava na naknadu po isteku mandata zastupnicima, piše Ustamujić i dodaje:

 

- Zagovornik sam ukidanja bijelog hljeba, ali isključivo uz precizno određenje da se ta sredstva iz budžeta usmjere za pomoć ugroženim građanima. Nemojte me zbog ovoga smatrati niti populistom niti Robinom Hoodom, niti dobrim ili lošim političarem. Odnos prema našim najugroženijim sugrađanima definira mene kao čovjeka i sve nas onakvima kakvi smo nekad bili i kakvi bi u ova teška vremena trebali biti svi mi, Bosanci i Hercegovci, obični ljudi dobrih namjera - stoji na kraju Ustamujićevog komentara, prenosi bh. novinska agencija Patria. 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI