srbija na nogama

Dramatična potraga za dvogodišnjom Dankom i dalje traje: Policija sve blokirala, nema joj ni traga ni glasa

Hronika 27.03.24, 10:41h

Dramatična potraga za dvogodišnjom Dankom i dalje traje: Policija sve blokirala, nema joj ni traga ni glasa
U Banjsko polje mogu da uđu samo mještani sela, Hitna pomoć, vatrogasci i policija

 

 

Potraga za djevojčicom Dankom je trajala cijelu noć, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj djevojčici.

 

Na prilazu Banjskom Polju gde je nestala Danka Ilić postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila.

 

Svi napušteni objekti u tom mjestu su pregledani, a također se ispituju sve "bezbjednosno interesantne osobe", koji su ranije imali probleme sa zakonom.

 

Reporter Blica sa terena javlja da je policija blokirala sve ulaze oko naselja.

 

U Banjsko polje mogu da uđu samo mještani sela, Hitna pomoć, vatrogasci i policija.

 

Helikopteri su sinoć, uz dronove, letjeli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mjesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja.

 

Tokom noći stiglo je još 20 policijskih vozila sa žandarmerijom.

 

Podsjetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za djevojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć.

 

Alarm "Pronađi me" aktiviran je svuda, a kako se može videti na društvenim mrežama apel poruka stoiji i na svim bilbordima na auto-putu, kao i na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI