MINISTAR FUP-A UZVRAĆA

Isak javno poziva Nešića: 'Ako ti se ne sviđa, spakuj kofere i odlazi... Hajde, kreni u disoluciju ako smiješ!'

Front 13.03.24, 21:13h

Isak javno poziva Nešića: 'Ako ti se ne sviđa, spakuj kofere i odlazi... Hajde, kreni u disoluciju ako smiješ!'
Federalni ministar unutrašnjih poslova poručuje državnom ministru sigurnosti da je on “Bosanac i Hercegovac, etnički: pripadnik srpskog naroda”, i da je njegov glavni grad Sarajevo, a na ličnoj karti u rubrici "državljanstvo" piše “BiH”: To su fakti. Ako ti se ne sviđaju, spakuj kofere i odlazi!

 

 

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak u Danu uživo na N1 reagovao je na izjavu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića, koji je rekao da je "mirna disolucija moguća" i da se "Bosna i Hercegovina može podijeliti kao Jugoslavija".


- Bosna i Hercegovina je suverena i nezavisna država koja postoji i nastavit će postojati u trenutnim granicama. Nikakva disolucija Bosne i Hercegovine, a posebno ne mirnim putem, nije moguća. Bosanskohercegovački politički sistem nije idealan, to se najbolje vidi iz činjenice da se na poziciji ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine nalazi Nenad Nešić koji priziva raspade države - zaključuje Isak, te nastavlja:


- Ovakve izjave, izgovorene od čovjeka koji svaki mjesec prima platu iz budžeta državnih institucija, smatram najprizemnijim oblikom populizma i dodvoravanja radikalnom biračkom tijelu koje još uvijek nije svjesno da je Bosna i Hercegovina trajna kategorija.


Federalni ministar unutrašnjih poslova poručuje državnom ministru sigurnosti da je on “Bosanac i Hercegovac, etnički: pripadnik srpskog naroda”, i da je njegov glavni grad Sarajevo, a na ličnoj karti u rubrici "državljanstvo" piše “BiH”.


- To su fakti. Ako ti se ne sviđaju, spakuj kofere i odlazi. Javno te pozivam, hajde kreni u disoluciju ako smiješ ili nas sve poštedi gluposti kojima svakodnevno zagađuješ javni prostor. Tvoje izjave o disoluciji samo govore kako je tvoj način razmišljanja u potpunoj disoluciji sa zdravim razumom - navodi se u reakciji ministra Isaka.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI