REAGIRALA ČLANICA PREDSJEDIŠTVA BIH

Cvijanović odlučno: 'Ni ove, ni prethodne, kao ni bilo koje sankcije i ‘crne liste’ neće pokolebati našu volju...'

Front 13.03.24, 19:41h

Cvijanović odlučno: 'Ni ove, ni prethodne, kao ni bilo koje sankcije i ‘crne liste’ neće pokolebati našu volju...'
Najprije bi trebalo na "crnu listu" da uvrste Christiana Schmidta i nekoliko ambasadora zapadnih zemalja u Sarajevu, uključujući i sopstvenog - poručila je Cvijanović

 

 

 

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da ako SAD već žele nekoga da sankcionišu zbog kršenja Dejtonskog sporazuma, onda bi najprije trebalo na "crnu listu" da uvrste Christiana Schmidta i nekoliko ambasadora zapadnih zemalja u Sarajevu, uključujući i sopstvenog.


- Ni ove, ni prethodne, kao ni bilo koje sankcije i ‘crne liste’, ma čije da su, neće pokolebati našu volju da istrajemo na odbrani Dejtonskog sporazuma, ustavne pozicije i nadležnosti Republike Srpske - istakla je Cvijanovićeva.


Podsjećamo, Ured za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD (OFAC) sankcionisalo je danas zvaničnike RS Branislava Okuku, Jelenu Pajić-Baštinac i Srebrenku Golić.


Kako se navodi, oni su sankcionisani zbog aktivnosti oko narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ovlasti Ustavnog suda BiH, kao i visokog predstavnika. 


Iz Ambasade SAD u BiH saopšteno je da su oni “doprinijeli nastojanjima pojedinca pod blokadom i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podriva mir i stabilnost BiH organizacijom i sprovođenjem ceremonije obilježavanja Dana Republike Srpske – 9. januara”.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI