FOTO/ DETALJI IZ NAJLUĐE NOĆI

Kako vam se dopao javni doček Nove godine u Sarajevu? Evo ko stoji iza produkcije 'Sarajevske priče'...

Zabava 01.01.24, 15:19h

Iza kompletne organizacije Javnog dočeka Nove godine u Gradu Sarajevu stoji vjerovatno najmlađa produkcijska ekipa u Bosni i Hercegovini i regiji

 


Novogodišnjim programom "Sarajevska priča", sarajlije, gosti i turisti sinoć su uplovili u 2024. godinu. Više od 33.000 ljudi, po posljednjem izvještaju, u glas je pjevalo poznate hitove, a konfetama i vizuelnim efektima u ponoć, bez vatrometa, Sarajevo je pokazalo da može drugačije i mnogo bolje. Sumirano, Sarajevo je postavilo novi standard produkcije javnog dočeka Nove godine, sa produkcijskog, tehničkog i sigurnosnog aspekta.


Izvrsna koordinacija sa MUP-om KS, komunalnim službama i svim službama Kantona Sarajevo, i službama sa nižih niova vlasti.


Prema posljednim podacima policije i organizatora, oboren je totalni rekord bilo koje manifestacije u Titovoj ulici, a snimci drona pokazuju preko 4.000 građana na Trgu Djece Sarajeva te još toliko u prilaznim ulicama, koji su i bez direktnog pogleda na scenu uživali u hitovima četiri benda.

 

nova-godina-2024-sarajevo-2


Iza kompletne organizacije Javnog dočeka Nove godine u Gradu Sarajevu stoji vjerovatno najmlađa produkcijska ekipa u Bosni i Hercegovini i regiji. Tim je činilo 20 ljudi iz izvršne produkcije, 30 članove televizijske produkcije i preko 50 tehničkih radnika.


Riječ je o ljudima okupljenim iz nekoliko domaćih kompanija, a svakako prednjači veliki broj mladih produkcijskih radnika sa Omladinskog Film Festivala Sarajevo i Pixel4k produkcije. Realizaciju kompletnog događaja su radile isključivo domaće kompanije, među kojima BMS, Pal-e 2.3., AVC, New Event, Federalna TV, Balon dekor, Ideologija, BeSocial i drugi. 


Po prvi put ikada javni doček nove godine u Sarajevu imao je kreiran brend, kompletan tim protokola, sektora sigurnosti, režije i programa te pripreme duže od tri mjesca. 


Glavni producent programa je Kenan Musić, producenti Nedžad Podžić, Adis Memović te izvršni producenti Benjamin Čengić, Mirza Čustović i Stefan Tomić. Direktor tehnike Amir Ahmić. Autor projekta je Zenit Đozić, dok je reditelj bio Dejan Radonić.

 

nova-godina-2024-sarajevo-5


Da je ovaj način organizacije itekako potreban ovakvim događajima svjedoče i rezultati, ali i pozitivni komentari dan poslije - navodi se u saopćenju OFF Press-a.


U galeriji donosimo najbolje fotke po odabiru fotografa organizatora.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI