VIDEO/ U KINIMA OD 14. DECEMBRA

Domaća akciona drama 'Efekat leptira' stiže pred publiku: Može li pakleni plan tri prijatelja uspjeti?

Kultura 05.12.23, 13:11h

Domaća akciona drama 'Efekat leptira' stiže pred publiku: Može li pakleni plan tri prijatelja uspjeti?
Priča koja će vam kroz mnoštvo nepredvidivih, duhovitih, ali i stresnih situacija pokazati kako različitosti funkcionišu kada imaju isti cilj

 

 

 

Ulaznice za film "Efekat leptira", režisera Admira Buljugića i producentske kuće Naš Film, za projekcije 14. decembra koje će ozvaničiti i početak distribucije, u prodaji su od danas!


Mogu se kupiti na blagajnama u sljedećim kino dvoranama širom BiH:


Cineplexx Sarajevo, CineStar Sarajevo, Kino Novi Grad Sarajevo, CineStar Mostar, Cineplexx Plaza Mostar, CineStar Tuzla, Cineplexx Palas Banja Luka, CineStar Banja Luka, CineStar Zenica, CineStar Prijedor, CineStar Bihać, Dom omladine Zvornik  i gradovima "Mreže nezavisnih kino prikazivača": Žepče, Tešanj,  Gradačac, Tomislavgrad, Posušje, Kakanj, Goražde, Maglaj, Novi Travnik, Ilijaš  i Cazin.


Obezbijedite svoje ulaznice na vrijeme i pogledajte u našim kinima priču koja će vam  kroz mnoštvo nepredvidivih, duhovitih, ali i stresnih situacija pokazati kako različitosti funkcionišu kada imaju isti cilj.


Film “Efekat leptira” na redovne repertoare naših kina stiže od 14. decembra.

 

efekat-leptira-poster


O filmu...


Od reditelja i scenariste Admira Buljugića koji je pažnju bh. javnosti privukao svojim prvim dugometražnim igranim filmom "Reket", dolazi nam prva bh. akciona drama "Efekat leptira".


Glumac Dino Glavan se sastaje sa Rikijem i Benjaminom, svojim starim prijateljima koje nije vidio već dugi niz godina, od kojih saznaje da Lela, žena njihovog preminulog prijatelja Mirze, odnedavno živi kod njenih roditelja, pošto je Abakus Invest banka, koja je imala imala hipoteku nad porodičnom kućom u kojoj je Lela živjela sa svojom kćerkom i bolesnim svekrom, oduzela njihovu kuću jer nakon što je ostala bez zaposlenja, Lela nije mogla da plaća mjesečne rate kredita. 


Riki obavještava Dinu da su on i Benjamin odlučili da opljačkaju Abakus Invest banku i da sa opljačkanim novcem iz banke otkupe kuću koju banka namjerava prodati putem javne licitacije. Pozivajući se na prijateljstvo i na njihovu obavezu da pomognu porodici njihovog dragog prijatelja, Riki i Benjamin zahtjevaju od Dine da se i on uključi u akciju, te konkretno pomogne u realizaciji plana pljačke banke tako što će iz Narodnog pozorišta, u kojem je Dino zaposlen, dobaviti nekoliko umjetnih perika, brada i brkova, koje bi Rikiju i Benjaminu poslužile da se bolje kamufliraju tokom pljačke banke. 


Dino pokušava da odvrati Rikija i Benjamina od njihovog plana, ali nakon žestokog pritiska i upornog nagovaranja od strane Rikija i Benjamina, Dino na kraju popušta, te pristaje da im pomogne...


Glavne uloge u filmu tumače: Mirvad Kurić iz Sarajeva, Damir Mahmutović iz Tuzle i Saša Oručević iz Mostara, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Josip Pejaković, Mediha Musliović, Mirza Mušija, Faketa Salihbegović-Avdagić, Ivana Perkunić i drugi.


Pogledajte trailer!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI