Pred utakmicu

Miloševiću ne odgovara remi protiv Portugala, Džeko govorio o relaciji navijača i Saveza

Sport 15.10.23, 19:27h

Miloševiću ne odgovara remi protiv Portugala, Džeko govorio o relaciji navijača i Saveza
Matematičke šanse za plasman na EP još uvijek postoje, a selektor Savo Milošević se nada možemo napraviti čudo do kraja kvalifikacija

 

 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici sa početkom od 20:45 sati igra duel osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala.

 

Matematičke šanse za plasman na EP još uvijek postoje, a selektor Savo Milošević se nada možemo napraviti čudo do kraja kvalifikacija.

 

- Svako ima svoje planove, pa i mi. Nismo u situaciji da prijetimo, ali imamo nadu. Sigurno ćemo dati sve od sebe i znamo da će biti jako teško, ali suština je pravi odnos od prvog do posljednjeg minuta koji nam treba u svakoj utakmici. Ako odradimo sve kako treba, onda će odlučivati detalji i siguran sam da nećemo imati strah - rekao je Milošević na konferenciji za medije.

 

Na pitanje da li bio zadovoljan jednim bodom selektor je rekao:

 

- Ne bi bio zadovoljan. Nama treba pobjeda ako želimo da se plasiramo na EURO. Ne treba bježati od odgovornosti dok god postoje matematičke šanse. Možemo govoriti o igri, čak iako i izgubimo - kazao je selektor Zmajeva.

 

Edin Džeko, kapiten Zmajeva, odgovorio je na pitanje, od čega će zavisiti krajnji ishod.

 

- Jasno je svima da je Portugal favorit, kao što je bio na početku kvalfikacija. Mi nismo bili na svom nivou, tokom cijelih kvalifikacija. Bilo ko da prognozira, reći će da će Portugal lagano pobijediti. Imamo kvalitet nisamo uspjeli pokazati u zadnjim utakmicama. U svakom slučaju, pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo, da pokažemo kvalitet koji nas je krasio u Ligi nacije. To smo odigrali najbolje u zadnjih godina. Trebamo da imamo puno sreće, jer Portugal je ekipa koje će sve da kazni. Ne zavisi sve od nas, to je ekipa sa toliko kvaliteta, da iz jedne šanse može promijeniti tok utakmice. Dat ćemo sve od sebe, u to sam 100 posto siguran”, rekao je kapiten Zmajeva.

 

Novinari su pitali Džeku i Miloševića, da li se probojavaju da će navijači izazvati novi prekid zbog nezadovoljstva prema čelnicima FSBiH, kao što je to bilo u Lihtenštajnu.

 

- Ne pribojavamo se. Ja sam već dugo tu, šef je novi. Ja mogu reci iskustva da smo imali podršku navijača i imali smo je uvijek, bilo da igramo kući, bilo ja strani. Nisu ljudi zadovoljni, a nismo ni mi. Najbitnija je reprezentacija. Ja tu igram, niko me ništa ne pita, ni o čemu ne odlučujem. Mi igrači moramo imati svoj dio krivice. Očekujemo opet da će biti pun stadion, nadam se da će i navijači prepoznati našu žrtvu na terenu i na kraju vidjet ćemo šta će nam to donijeti - istakao je Džeko.

 

Dalje lider bh. selekcije odgovorio je na pitanje, da li smatra da će naredni protivnik Zmajeva igrat malo "pod ručnom", s obzirom na činjenicu da su osigurali EURO.

 

- Portugal nema pritisak i to može značiti da će igrati samo još bolje. Selektor Martinez je rekao da će promijeniti neke igrače. Portugal je velika ekipa, igrat će sigurno na posjed lopte, ali ćemo sigurno nastojati svom snagom da nešto uradimo - zaključio je Džeko.

 

BiH je u dosadašnjih sedam mečeva osvojila devet bodova te postigla isto toliko golova i pobijedila u tri meča - Island 3:0 i Lihtenštajn 2:1 u Zenici te Lihtenštajn 2:0 u Vaduzu, dok u četiri meča koja su izgubili nisu tresli protivničku mrežu - Slovačka 0:2, Portugal 0:3 i Island 0:1 u gostima te Luksemburg 0:2 u Zenici.

 

Tabela grupe J: Portugal 21, Slovačka 13, Luksemburg 11, BiH 9, Island 7 i Lihtenštajn 0 bodova.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI