PRIJEDLOG EGIPTA

Hamas pristao na prekid vatre, prihvatio 'blažu' verziju sporazuma: Izrael odbio - 'Hamasova objava je varka!'

Front 06.05.24, 19:37h

Hamas pristao na prekid vatre, prihvatio 'blažu' verziju sporazuma: Izrael odbio - 'Hamasova objava je varka!'
Izrael kaže da je Hamas prihvatio "blažu" verziju sporazuma o prekidu vatre koji je predložio Egipat, a koji "nije prihvatljiv" izraelskim donositeljima odluka, navodi se u izvješćima

 

 


Hamas je objavio priopćenje da je prihvatio egipatsko-katarski prijedlog o prekidu vatre. U priopćenju navode da je njegov vrhovni vođa Ismail Haniyeh prenio vijest u telefonskom razgovoru s katarskim premijerom i egipatskim ministrom obavještajne službe.


Dvije zemlje posreduju u višemjesečnim razgovorima Izraela i Hamasa.


Izrael: Hamas je prihvatio blažu verziju sporazuma


Izrael kaže da je Hamas prihvatio "blažu" verziju sporazuma o prekidu vatre koji je predložio Egipat, a koji "nije prihvatljiv" izraelskim donositeljima odluka, navodi se u izvješćima, piše SkyNews.


Prenose i to da izraelski dužnosnci tvrde da se čini da je objava Hamasa varka čiji je cilj predstaviti Izrael kao stranu koja nije spremna prihvatiti sporazum.


Podsjetimo, Izrael je ranije danas najavio ofenzivu usmjerenu na Rafah, najjužniji grad Gaze. Više od milijun stanovnika sklonilo se u grad zbog sukoba u drugim dijelovima Pojasa Gaze. Američki predsjednik Joe Biden ranije je, u telefonskom razgovoru s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, ponovio svoje stajalište da SAD ne podržava invaziju na Rafah bez jasnog plana za civile koji se tamo nalaze, prenosi Index.hr, a uskor slijedi više informacija.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI