FOTO/ Ugostiteljski objekti konačno otvoreni

U Sarajevu se užurbano postavljaju bašte, mnogi poranili na kafu: Pogledajte kakva je atmosfera u centru grada

Lifestyle 13.05.20, 13:35h

U centru Sarajeva građani su od jutros mogli uživati u prvoj kafi u kafićima od proglašenja vanrednih mjera zbog pandemije koronavirusa, dok su neki ugostiteljski objekti finalizirali radove na uređenju bašti

 

Sarajevski ugostiteljski objekti, oni koji imaju bašte na otvorenom, ponovo su od jutros, nakon gotovo dva mjeseca, otvoreni za goste.

 

Naime, Federalni štab Civilne zaštite donio je jučer naredbu kojom se dozvoljava pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima iz te naredbe zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila.

 

U centru Sarajeva mnogi građani su od jutros tako mogli uživati u prvoj kafi u kafićima od proglašenja vanrednih mjera zbog pandemije koronavirusa, dok su neki ugostiteljski objekti finalizirali radove na uređenju bašti.

 

Prema posljednjim podacima sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u posljednja 24 sata testiran je 341 uzorak na prisustvo koronavirusa, a samo je jedan bio novozaraženi - iz Zenice. 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI