FOTO/ Nakon popuštanja restriktivnih mjera

Sinoć otvorene bašte kafića, Sarajevo 'živnulo': Građani iskoristili priliku za druženje

Lifestyle 13.05.20, 08:23h

Federalni štab civilne zaštite juče popodne je donio odluku o dozvoljavanju rada, odnosno pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase)

 

U Sarajevu su sinoć, u okviru ublažavanja mjera poduzetih na sprečavanju širenja koronavirusa, nakon duže pauze, otvoreni mnogi ugostiteljski objekti

 

Mnogi sugrađani iskoristili u ovu priliku za druženje u baštama kafića gdje su nastojali poštivati i preporučene mjere na sprečavanju širenja koronavirusa, među kojima su i nošenje maski.

 

Podsjećamo, Federalni štab civilne zaštite juče popodne je donio odluku o dozvoljavanju rada, odnosno pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima iz ove naredbe zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila (šiša).

 

Mnogima je ovo bila prilika da izađu na ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine te se druže na otvorenom i uživaju u šoljici toplog napitka.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI