FOTO/ Zamjenik sekretara Predsjedništva BiH

Dženan Selimbegović nazvao Sanelu Prašović-Gadžo 'polovnjačom', a ona mu žestoko odgovorila!

Hronika 04.12.17, 12:50h

Dženan Selimbegović nazvao Sanelu Prašović-Gadžo 'polovnjačom', a ona mu žestoko odgovorila!

PODIJELI NA

POVEZANI TEKSTOVI

Sanela Prašović prošla horor: 'Nikome ovo ne bih poželjela... Da znate, potpuno sam negativna, a dobila pozitivan nalaz!'

'Sinoć i jutros doznajem da su kroz ovakvo iskustvo kao i ja prošli mnogi pa ...

Krizni štab je skup nestručnih i lakrdijaških tipova koji ne znaju šta i kako rade! Dopuštaju rad nargila, a pritom...

Između ostalog, navela je i da nakon prvog mjesta možemo biti i "Grande šampi...

Sanela Prašović Gadžo generalna sekretarka SBB-a BiH

Sanela Prašović Gadžo trenutno obnaša funkciju zastupnice u Parlamentu Federa...

Prašović-Gadžo: SBB će zbog afere 'Respiratori' glasati za smjenu Vlade FBiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH počela je u hotelu Hills na Ilidži

Tužilac je bio iznenađen jer niko nije uhapšen zbog respiratora, sve je tako jasno i očigledno

Mnogo toga je indikativno. Na primjer u ugovoru stoji da se roba mora isporuč...

Prašović: Da li je zvaničnicima u Vladi FBiH jasno da privatni sektor neće moći da uplati ni plaće, a kamoli doprinose?

Šta znači zapravo ovo da poreski obveznici moraju prvo uplatiti plaće i dopri...

Arijana Saračević Helać - na meti uvreda: Bakir Izetbegović mi je rekao da kuham i peglam, a ne da njih 'ganjam'!

Dugogodišnja novinarka i urednica Federalne televizije (FTV) i čuvena ratna r...

Crtica iz sarajevske svakodnevnice: Pogledaj onog momka u japankama što se skupio, trese se. Idi po njega da mu ti i ja kupimo čizme!

Definitivno, svi vrhunski marketinzi su oborivi naspram suosjećanja, toleranc...

Sanela Prašović odgovara na jezive prijetnje: Zašto ću biti u 'Povorci ponosa'?! Rođena sam u Sarajevu, bila po rovovima...

Sanela Prašović Gadžo objavila je kratak osvrt na jezive poruke koje su joj o...

Sanela Prašović-Gadžo: Da je neka dama uzela Čedu za savjetnika, pa da trče, mogu i da se skinu, vodom i zaliju... Ali šta da radi s Komšićem?

Čedomir Jovanović najavio je da će posao savjetnika u Predsjedništvu BiH obav...

24 SATA

Je li 'Oluja' spasila Bihać: 'Vraga su oni nas spašavali, 4. augusta sam bio duboko u Hrvatskoj'

U toku potraga za nestalom osobom u Doboju: Jeste li vidjeli Renea Gerhardta Grandea?

I Goran Čerkez 'spas' tražio kod Semira Osmanagića: Šta je član Kriznog štaba FBiH radio u tunelima bosanskih piramida?

Poslao Fadil revizore da prečešljaju Skupštinu KS i kabinet predsjedavajućeg... Po nalogu bračnog para kreiraju skandale...

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Sanele Prašović-Gadžo, koja je na primitivan rječnik Selimbegovića i njegove šovinističke optužbe reagirala objavom na Facebooku

 

Poznata urednica izuzetno gledanog serijala "Interview 20" Sanela Prašović-Gadžo u petak je u svojoj emisiji ugostila ratnu reporterku Arijanu Saračević-Helač, s kojom je razgovarala o brojnim aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini.

 

Tokom veoma zanimljivog i gledanog intervjua, koji je u bh. javnosti izazvao pozitivne reakcije, Sanela i Arijana su se dotakle brojnih tema poput "zašto se mladi novinari plaše političara", te kako je "vlast izdala sve nas, svu tu našu borbu za istinu, za građansku BiH", ali i "ljude koji su dali živote za BiH...".

 

Ta se emisija nije dopala Dženanu Selimbegoviću, zamjeniku sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je na veoma primitivan način na svom Facebook profilu reagirao na ratna sjećanja agresorske prošlosti dvije iskusne novinarke.

 

- Gledam trailer za nekakav intervju na BHT-u. Sjele dvije "polovnjače" jedna nasuprot druge. Jedna loše izblajhana, a druga sa sfušerenim kolagenom u usnama. Ljudi ih zovu novinarkama. I sada ova izblahajna, mrtva-hladna kroz čuperak loše njegovane kose, izvali da je BiH u ratu odbranila u stvari šaka novinara na BHT-u. Ništa Armija BiH, ništa heroji, ništa Alija...samo ona i njena raja... - napisao je Selimbegović.

 

dzenan-selimbegovic-fb

 

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Sanele Prašović-Gadžo, koja je na primitivan rječnik Selimbegovića i njegove šovinističke optužbe reagirala objavom na Facebooku.

 

I njenu objavu prenosimo u cijelosti:

 

- Obraćam se Predsjedništvu Bosne i Hercegovine,

 

Cijenjeni predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović,

 

članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović,

 

kao osoba koja 26 godina radi posao novinara i urednika u Bosni i Hercegovini od Vas kao kolektivnog šefa države očekujem da na najoštriji način sankcionirate ponašanje uposlenika državne institucije, Predsjedništva BiH.

 

Riječ je o zamjeniku sekretara Predsjedništva BiH Dženanu Selimbegoviću koji u javnom prostoru koristi jezik kojim vrijeđa, ponižava i potcjenjuje druge osobe. Takvo ponašanje ne samo da narušava ugled osoba o kojima drsko, primitivno i bezobrazno piše, već nedvojbeno narušava i ugled institucije koju predstavlja i u kojoj radi a to je u konkretnom slučaju Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

 

Gosp. Čoviću, Vas kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH pozivam da javno osudite bahato i primitivno ponašanje uposlenika Predsjedništva BiH te da protiv istog poduzmete mjere sankcioniranja. Vokabular koji Dženan Selimbegović koristi priliči ulici a ne najvišoj državnoj instituciji.

 

Osobe koje su aplaudirale ovom skandaloznom postu a posebno državne službenike poput predsjednika Asocijacije mladih SDA Salko Zildžić, koji je ujedno i savjetnik federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare pozivam da nauče ponešto o poštovanju drugih osoba, te da oni koji poput Zildžića i Selimbegovića rade u državnim institucijama sebi ne mogu dopustiti brutalno i primitivno vrijeđanje drugih, kao niti odobravanje takvog ponašanja.

 

Arijana Saračević Helač i ja smo bile ratne reporterke, cijeli rat smo provele u našoj BiH. Bile smo u rovovima sa borcima i to naši heroji znaju.

 

Jednako kao što cijela BiH zna da je TVBiH 2.maja povezivanjem naših tv linkova i veza spasila ovu državu kada je predsjednik Alija Izetbegović bio zarobljen. Očito to samo ne zna i ne razumije izvjesni Dženan Selimbegović.

 

I na kraju, drago mi je što će moj post vidjeti i diplomate koji obnašaju veoma visoke funkcije predstavnika mnogih država u BiH kao što su SAD, Njemačke, Velike Britanije i drugih, te oni iz misija OSCE, NATO, USAID, EU... kako bi uvidjeli sa kakvim ljudima imaju posla a ti isti obnašaju veoma visoke funkcije u Predsjedništvu BiH.

 

Slike u prilogu su sa Facebook profila Dženana Selimbegovića, zamjenika sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine! - napisala je Sanela Prašović Gadžo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI