ispred kafića 'twins' u naselju mojmilo

Fahro Kahriman osuđen na osam i po godina robije zbog ubistva Harisa Godinjaka

Hronika 29.11.17, 10:55h

Fahro Kahriman osuđen na osam i po godina robije zbog ubistva Harisa Godinjaka
Kao olakšavajuća okolnost cijenjena je činjenica da je Kahriman i ranije bio u sukobu sa Harisom Godinjakom i Dženanom Zahirovićem koji su ga maltretirali


Fahro Kahriman danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na osam i po godina zbog ubistva Harisa Godinjaka ispred kafića “Twins” u Olimpijskoj ulici u sarajevskom naselju Mojmilo - piše Oslobodjenje.


Presudu je pročitao predsjedavajući vijeća sudija Husein Delalić koji je istakao da će izrečena kazna ostv ariti svrhu kažnjavanja na osuđenog Kahrimana, te upozoriti građane na štetnost izvršenja krivičnih djela.

 

Delalić je rekao da će Kahriman ostati u pritvoru i to najduže još devet mjeseci, te da se oslobađa troškova plaćanja sudskog postupka.


Obrazlažući izrečenu kaznu, predsjedavajući vijeća je rekao da je za ovo djelo najniža zaprijećena kazna pet godina, a da je Vijeće pri odmjeravanju kazne Kahrimanu cijenilo sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.

 

Kao otežavajuća okolnost, naveo je Delalić, uzeto je to što je Kahriman sa pištoljem kalibra 7,65 milimetara došao u kafić gdje je zatekao Godinjaka i Dženana Zahirovića te im rekao: "Izađite napolje". Odmakao se od kafića pet metara, a kada su oni izašli, Kahriman je najmanje četiri puta pucao u Godinjaka pogodivši ga u glavu i desnu potkoljenicu.

 

To je uradio a da nije bio u afektivnom ponašanju.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI