od 21. do 23. juna na Bjelašnici i Visočici

Živimo 'Vučko trail' zajedno: UNIQA i ove godine ponosni sponzor najpopularnije bh. trail utrke

Sport 10.05.24, 12:31h

Živimo 'Vučko trail' zajedno: UNIQA i ove godine ponosni sponzor najpopularnije bh. trail utrke
Ove godine se očekuje rekordan broj učesnika na Vučko trailu, čak preko 1.000 iz više od 28 zemalja svijeta, koji će imati priliku uživati na nezaboravnom putovanju kroz Bjelašnicu i Visočicu osvajajući čak četiri staze različitih dužina

 

 


Promocija zdravih životnih navika, briga o zajednici i savjesno ponašanje prema okolišu značajni su principi poslovanja UNIQA Osiguranja, a pravog partnera i prijatelja za jačanje ovih principa pronašla je u Vučko trailu, najvećoj i najpoznatijoj trail utrci u Bosni i Hercegovini.


Kao ponosni sponzor, UNIQA će drugu godinu zaredom podržati rad i organizaciju Vučko traila, čije se osmo izdanje održava u periodu od 21. do 23. juna 2024. godine na Bjelašnici i Visočici.


- Zasnovani misijom i vizijom o izgradnji bolje budućnosti za naše klijente ali i zajednicu, UNIQA je uključena u mnoge društvene projekte. Međutim, sa Vučko trailom imamo posebnu povezanost, jer baš kao što UNIQA nije samo obično osiguranje, tako ni Vučko trail nije samo obična utrka. Iza naših osnovnih djelatnosti se krije mnogo dublji značaj i želja da istinski ostavimo pozitivan i dugoročan trag na živote ljudi i našu  zajednicu - ističe je Eldar Dudo, direktor UNIQA Osiguranja d.d. Sarajevo. 


Pored sponzorstva, zaposlenici UNIQA osiguranja također planiraju učestvovati u volonterskim aktivnostima pripreme, markacije i čišćenja trkačke staze, kao i učešće u samoj trci, dodatno promovišući aspekt brige o okolišu i snagu zajedništva. 


Ema Turković, predstavnica planinarskog društva „Željezničar“, organizatora Vučko traila, istakla je značaj volonterskih aktivnosti prilikom pripreme trkačkih staza, od kojih je najduža čak 105 km. 


- Izuzetno smo ponosni na naše partnerstvo sa UNIQA osiguranjem – jednim od lidera iz oblasti osiguranja, koje nam omogućava da svake godine kvalitet same trke bude na zavidnom nivou. Cijenimo svaki vid podrške, te nam je i prisustvo zaposlenika ove kompanije u volonterskom segmentu jako bitno i olakšava samu organizaciju trke. Dugoročno želimo uz Vučko Trail vezati kompanije sa kojima dijelimo zajedničke vrijednosti, te mislimo da smo do sada na tom polju izrazito uspješni i nadamo da će tako ostati i u budućnosti – navodi Ema Turković. 


Ove godine se očekuje rekordan broj učesnika na Vučko trailu, čak preko 1.000 iz više od 28 zemalja svijeta, koji će imati priliku uživati na nezaboravnom putovanju kroz Bjelašnicu i Visočicu osvajajući čak četiri staze različitih dužina.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI