glavni revizor rs-a

Pritisak Dodika urodio plodom: Duško Šnjegota podnio ostavku

Front 31.08.17, 13:45h

Pritisak Dodika urodio plodom: Duško Šnjegota podnio ostavku
Kako se navodi u saopćenju, glavni revizor i zamjenik glavnog revizora Darko Pejić danas su Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeli ostavku, odnosno stavili mandate na raspolaganje i dalje postupanje u skladu sa odredbama Zakona o reviziji javnog sektora Republike Srpske

 

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota stavio je danas svoj mandat na raspolaganje Narodnoj Skupštini RS-a, saopćeno je danas iz Glavne službe za reviziju javnog sektora ovog entiteta- piše N1.

 

Kako se navodi u saopćenju, glavni revizor i zamjenik glavnog revizora Darko Pejić danas su Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeli ostavku, odnosno stavili mandate na raspolaganje i dalje postupanje u skladu sa odredbama Zakona o reviziji javnog sektora Republike Srpske.

 

Glavni revizor Službe za reviziju u Republici Srpskoj Duško Šnjegota jučer se oglasio povodom zahtjeva predsjednika RS i SNSD-a Milorada Dodika za njegovom ostavkom. Dodik je jučer naveo da će Šnjegota biti smijenjen ukoliko ne podnese ostavku.

 

Najava smjene je, podsjećamo, u RS-u izazvala brojne reakcije lidera Saveza za promjene koji su Glavnu službu za reviju ocijenili jedinom slobodnom institucijom u ovom bh. entitetu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI