Policija pokrenula potragu za Oscarom Perezom

Helikopterski napad u Caracasu izveo policijski oficir, zvijezda akcionog filma: 'Borim se protiv tiranske i podle vlade'

Front 29.06.17, 08:52h

Helikopterski napad u Caracasu izveo policijski oficir, zvijezda akcionog filma: 'Borim se protiv tiranske i podle vlade'
Perez (36) je bio producent i glumac u venezuelskom akcionom filmu iz 2015. nazvanom "Odgođena smrt". U filmu se radi o spašavanju otetog poslovnog čovjeka i uključuje scene u kojima on puca iz helikoptera te izranja iz vode. Policija je pokrenula potragu za njim

 

Odmetnuti policijski oficir koji stoji iza helikopterskog napada na zgrade venezuelanske vlade zvijezda je akcionom filmu.

 

Vlada predsjednika Nicolasa Madura saopćila je u srijedu da je Oscar Perez (36) - pilot, ronilac i padobranac, odgovoran za pucanje i ispaljivanje granata na ministarstvo unutarnjih poslova i Vrhovni sud te otmicu helikoptera.

 

U video snimci objavljenoj na društvenim medijima Perez je rekao da se bori protiv tiranske i podle vlade. Po nekim izvještajima, helikopter je za sobom vukao natpis na kojemu je pisalo "Sloboda!".

 

Perez (36) je bio producent i glumac u venezuelskom akcionom filmu iz 2015. nazvanom "Odgođena smrt". U filmu se radi o spašavanju otetog poslovnog čovjeka i uključuje scene u kojima on puca iz helikoptera te izranja iz vode. Policija je pokrenula potragu za njim.

 

Vlada je helikopterski napad koji je izveden u utorak, u kojemu nije bilo ozlijeđenih, nazvala "terorističkim napadom".

 

Opozicioni čelnici dovode u pitanje vladinu verziju događaja i navode da je to možda namješteno kako bi se skrenula pozornost s nastojanja Madura da promijeni ustav, prenosi Hina.

 

Venezuela se nalazi usred političke i ekonomske krize koja je potaknula masovne proteste koji protiv Madura traju već tri mjeseca. Mnogi su Venezuelci bijesni na Madurovu vladu, koju optužuju za sve veću inflaciju, nestašice svega - od hrane do lijekova, te za gušenje ljudskih prava.

 

Demonstranti i traže izbore, oslobađanje uhapšenih aktivista, međunarodnu pomoć i autonomiju parlamenta koji je pod vodstvom opozicione većine. U protestima je dosad poginulo najmanje 75 osoba.

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI