Video / Predsjednik kaže da se radi o terorističkom napadu

Napad u Venecueli: Iz helikoptera granatirali zgradu Vrhovnog suda

Front 28.06.17, 08:17h

Napad u Venecueli: Iz helikoptera granatirali zgradu Vrhovnog suda
Napad je izveden iz helikoptera, a na zgradu Vrhovnog suda je pucano i bačene su granate

 

Na zgradu Vrhovnog suda Venecuele izvršen je napad, potvrdio je predsjednik ove zemlje Nicolas Maduro, kazavši da je riječ o oružanom terorističkom napadu.

 

Napad je izveden iz helikoptera, a na zgradu Vrhovnog suda je pucano i bačene su granate. Ubrzo nakon napada, muškrac koji se predstavio kao Oscar Perez postavio je video u kojem je kazao da je on opozicija "kriminalnoj vladi" te zemlje, javlja CNN, prenio je N1.

 

On je bio pilot helikoptera putem kojeg je izvršen napad na lokaciju, potvrdio je u televizijskoj izjavi ministar komunikacija i informacija zemlje Ernesto Villegras.

 

Perez u videoporuci kaže da je on bio pilot u specijalnoj policiji te zemlje, CICPS, a u videu također traži ostavku predsjednika Madura.

 

On u svojoj video izjavi kaže da govori u ime koalicije policajaca i vojnika, kao i zvaničnika - te urgira narod Venecuele da se bori za zaštitu Ustava svoje zemlje.

 

 

Kroz vrata helikoptera okačio je transparent "Article 350", koji se odnosi na dio venecuelanskog Ustava koji dozvoljava građanima zemlje da se suprotstave vladi.

 

Video snimak napada helikopterom se širi munjevitom brzinom putem društvenih mreža, dok se na drugom snimku vidi prizemljenje helikoptera nakon napada, dok nekolicina ljudi aplaudira pilotu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI