GRADONAČELNIK MARKO PAVIĆ O OBILJEŽAVANJU ZLOČINA NAD NESRBIMA U PRIJEDORU

'Nemam ništa sa slavljem Dana bijelih traka, to je obična gej parada'

Arhiva 01.06.13, 17:45h

Na molbu novinarke da prokomentariše zahtjeve aktivista okupljenih u Prijedoru na Dan bijelih traka, prijedorski gradonačelnik Marko Pavić je izjavio da 'opština Prijedor nema ništa sa tim slavljem'

bijele trake prijedor 2013

Nakon što je prijedorski gradonačelnik Marko Pavić dao sramotnu izjavu, u kojoj je Dan bijelih traka opisao kao 'običnu gej paradu', mnogi su burno reagovali. Između ostalih i Refik Hodžić, prijedorski aktivsta koji je na svom Facebook profilu napisao:

- Na molbu novinarke da prokomentariše zahtjeve aktivista okupljenih u Prijedoru na Dan bijelih traka, prijedorski gradonačelnik Marko Pavić je izjavio da “opština Prijedor nema ništa sa tim slavljem.” Na opasku zgranute novinarke da se ne radi ni o kakvom slavlju, već komemoraciji preko 3000 ubijenih Prijedorčana, Pavić je odgovorio: “Ma to je jedna obična gej parada!” To je taj evropski gradonačelnik godine po izboru Centra za promociju civilnih inicijativa, prenosi Tacno.net.

Ovu sramnu izjavu dao je čovjek koji godinama opstruiše građanske aktiviste u Prijedoru. Jučer je zabranio Prijedorčanima da šetaju glavnim trgom, što su aktivsti ignorisali.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/kr)