SRBIJANSKI DESNIČARSKI 'KURIR' TVRDI I OBJAVLJUJE

Hanka Paldum mučila Gorana Goluba i Srbe na Igmanu 1993!?!

Arhiva 20.01.13, 00:10h

Beogradski „Kurir“ u svome današnjem izdanju objavljuje priču sa naslovne strane u kojoj tvrdi da je Hanka Paldum u januaru 1993. mučila Srbe u logoru Silos Tarčin. Izjavu protiv nje za ovaj list dao je ratni zatvorenik Goran Golub, dok najveći dio javnosti u Srbiji tekst smatra propagandom uoči njenog koncerta u Beogradu

HANKA PALDUMKako piše beogradski Kurir, slavnu sarajevsku pjevačicu sevdalinki Hanku Paldum, srpska žrtva Goran Golub tereti da ga je mučila logor na Igmanu. Golub tvrdi da je Hanka bila strah i trepet logora, te se iživljavala na srpskim zatočenicima. Hanka se još nije oglasila, a ove optužbe se objavljuju uoči njenog odlaska u Beograd na nastup.

Svjedok Golub tvrdi: “Naredila mi je da raširim noge i svom snagom me nagazila na spolni organ. Mučila me i uživala smijući se 1993.” Odvjetnik Goluba inače Dušan Tomić, tvrdi da će ići privatna tužba, a da je njegov klijent prije dva dana svjedočio pred Tužilaštvom BiH, kao svjedok Tužilaštva, protiv optuženih za zločine nad srpskim zatvorenicima u logoru “Silos”.

Golub, je Srbin Sarajlija,  sada živi u Bratuncu, kaže da ga je pjevačica mučila, kada je sa drugim srpskim zatočenicima iz logora uređivao plato za vojsku Alije Izetbegovića, gdje su trebale pjevati estradne zvijezde iz Sarajeva. Zbog toga je najavio tužbu, traži odštetu i javno izvinjenje.  Po njegovom riječima, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, “ali jesu kojekakve paravojske koje su ulazile u logor i činile sve i svašta”. Golub, koji je u logoru bio od 1992. do 1996. godine, jedan je od logoraša sa najdužim stažom, a “strahotu”, koju je, kako kaže, doživio “od jedne estradne zvijezde iz Sarajeva, koja sada često pjeva i zarađuje veliki novac u Srbiji”.

Ipak srpski mediji ističu da je čudno kako Golub još nije prijavio Državnom tužiteljstvu u Sarajevu, već najavljuje prijave.

Ipak, za većinu javnosti ovaj tekst se doživljava samo kao propagandističko novinarsko žutilo uoči velikog nastupa velike bosanske zvijezde u Beogradu.

VEZANI TEKST: HANKA PALDUM ODGOVARA NA PISANJE 'KURIRA': Voljela bih da vidim tog čovjeka što tvrdi da sam ga mučila u logoru i da ga pitam: Dušo moja, što tako pričaš...?

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)