ŠTA SU NAŠLI ISTRAŽITELJI FUP-A

'Govori istinu, u ime Allaha, dok te ne ubiju': Kako izgledaju društvene mreže maloljetnog teroriste iz Bosanske Krupe

Hronika 26.10.24, 15:46h

'Govori istinu, u ime Allaha, dok te ne ubiju': Kako izgledaju društvene mreže maloljetnog teroriste iz Bosanske Krupe
Na društvenim mrežama maloljetnog ubice nema niti jedne njegove fotografije, ali postoje brojni natpisi na arapskom jeziku

 

 


Kako je ranije saopćeno, Dederalna uprava policije je putem međunarodne policijske saradnje stupila u kontakt sa EUROPOL-om u cilju prikupljanja korisnih informacija u vezi profila na društvenim mrežama koje je koristio maloljetni izvršilac krvavog napada u Bosanskoj Krupi.


On je s nepunih 15 godina ušao u PS Bosanska Krupa, izvadio nož, a onda njime usmrtio jednog i ranio drugog policajca.


Ovaj čin je Tužilaštvo USK okarakterisalo kao teroristički.


Istražitelji Federalne uprave policije kao i službenici Centra za forenziku FUP-a su u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova USK vršili provođenje službene radnje otvaranja i pretresanja oduzetih mobilnih telefona koje je koristio maloljetni izvršilac krivičnog djela.


Policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili uviđaj profila na društvenim mrežama koje je koristio maloljetni izvršilac u cilju dokumentovanja krivičnog djela "terorizam".

 

drustvene-mreze-profil-terorizam-bosanska-krupa-2

 

drustvene-mreze-profil-terorizam-bosanska-krupa-1


Na društvenim mrežama maloljetnog ubice nema niti jedne njegove fotografije, ali postoje brojni natpisi na arapskom jeziku.


Na njegovom Instagram nalogu, između ostaloga, piše: "Govori istinu, u ime Allaha, dok te ne ubiju; pa u firdevs sa Muammedom".

 

drustvene-mreze-profil-terorizam-bosanska-krupa-3

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI