u toku opremanje prostora

Još jedna sarajevska škola prvi put dobija produženi boravak: Sredstva izdvojena iz budžeta resornog ministarstva

Hronika 26.10.24, 12:39h

Još jedna sarajevska škola prvi put dobija produženi boravak: Sredstva izdvojena iz budžeta resornog ministarstva
Ministrica Hota-Muminović iskazala je punu podršku radu usmjerenom na razvoj škole i unapređenje odgojno-obrazovnog procesa

 

 

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je juče Osnovnu školu Vrhbosna gdje je razgovarala sa direktoricom Erzumanom Fukelj Sarić, uposlenicima škole i učenicima.


Kako je istaknuto tokom posjete, zahvaljujući sredstvima izdvojenim iz budžeta resornog ministarstva, škola će prvi put imati produženi boravak, što je od presudnog značaja za ovu obrazovnu ustanovu.


- U toku je opremanje prostora i izvođenje završnih radova na uspostavi produženog boravka. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva za odgoj i obrazovanje, do sada smo nabavili mnogo opreme koja omogućava organizaciju nastave na savremen način, prilagođen najboljem interesu i potrebama učenika - rekla je direktorica Fukelj Sarić.

 

osnovna-skola-vrhbosna3


Ministrica Hota-Muminović iskazala je punu podršku radu usmjerenom na razvoj škole i unapređenje odgojno-obrazovnog procesa.


- Predan i posvećen rad vidljiv je na svakom koraku u ovoj školi, jer promjene dolaze samo od posvećenih profesionalaca koji znaju da je privilegija imati priliku za rad za učenicima. Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost. Stoga ćemo snažno nastaviti sa ulaganjem u obrazovanje kroz projekte investicionog održavanja i sanacije naših obrazovnih ustanova. Cilj nam je da našoj djeci i nastavnom osoblju dodatno poboljšamo uslove za rad, učenje i rast - rekla je ministrica Hota-Muminović.


U posljednje tri godine u OŠ Vrhbosna implementirani su projekti rekonstrukcije toaleta i svlačionica uz salu za tjelesni i zdravstveni odgoj, rekonstrukcija prostora kuhinje i opremanje, rekonstrukcija prostora i nabavka namještaja za produženi boravak, završeno je razvođenje instalacije i postavljanje razglasa u cijeloj školi, te postavljeno "pametno zvono".

 

osnovna-skola-vrhbosna5


Nabavljena su didaktička sredstva i oprema (smart ploča, mikroskopi, didaktički setovi za razrednu nastavu, predmetnu nastavu, rad mobilnog stručnog tima). U saradnji sa Općinom Stari Grad realizirat će se rekonstrukcija i opremanje kabineta za Biologiju, Fiziku i Hemiju. Pojačani su računari u kabinetima Informatike, dok je u završnoj fazi instaliranje mreže. Urađen je projekt utopljavanja objekta škole.


Inače, projekti u kojima škola učestvuje su IASC projekt potrage za asteroidima, u okviru kojeg su u protekloj kampanji učenici ostvarili preliminarno otkriće 4 potencijalna asteroida, eTwinning međunardni projekti sa temom recikliranja i medijske i informacijske pismenosti, dok je u pripremnoj fazi projekt primjene mapiranja pomoću GIS softvera - navodi se u saopćenju Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI