brani ga mehmedbašić

Hoće li Muzur u pritvor? 'Oženjen sam, čekam dijete, lošeg sam imovinskog stanja, nisam prije osuđivan'

Hronika 23.10.24, 10:45h

Hoće li Muzur u pritvor?  'Oženjen sam, čekam dijete, lošeg sam imovinskog stanja, nisam prije osuđivan'
Muzurov branilac Omar Mehmedbašić kazao je da se protivi prijedlogu Tužilaštva, kazavši da je "sasvim nemoguće da osumnjičeni ponovi krivično djelo", kao i da je ranije osuđivan jedino na novčanu kaznu od 1.500 KM zbog saobraćajne nesreće i da je ta presuda već trebala biti brisana iz evidencije

 

 

Pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Igorom Todorovićem jutros je održano ročište povodom prijedloga Tužilaštva KS za određivanje jednomjesečnog pritvora Ammaru Muzuru (1999), osumnjičenom za ubistvo Armina Kahvića (1991) koje se dogodilo u nedjelju navečer na putu za Igman. 


Muzur se sumnjiči da je Kahviću, nakon svađe i tuče, nanio više ubodnih povreda nožem u grudni koš, usljed kojih je preminuo. 


Kantonalna tužiteljica Amina Ruždić u sudnici nije obrazlagala prijedlog za pritvor, tek je kratko kazala da u cijelosti ostaje pri pisanom prijedlogu i dokazima koji, kako je navela, potkrepljuju osnovanu sumnju. Pritvor je zatražila zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te bojazni da bi puštanjem na slobodu osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti. 


Muzurov branilac Omar Mehmedbašić kazao je da se protivi prijedlogu Tužilaštva, kazavši da je "sasvim nemoguće da osumnjičeni ponovi krivično djelo", kao i da je ranije osuđivan jedino na novčanu kaznu od 1.500 KM zbog saobraćajne nesreće i da je ta presuda već trebala biti brisana iz evidencije. Također je naveo kako "ne vidi da je došlo do uznemirenja javnosti". 


Sam Muzur, koji nije dozvolio da bude fotografisan u sudnici, kratko je kazao da se u cijelosti pridružuje izlaganju branioca.


Tokom davanja ličnih podataka Sudu istaknuo je da je lošeg imovnog stanja, zatraživši da mu branilac bude dodijeljen po službenoj dužnosti. Također je naveo da je neosuđivan (izuzev saobraćajne nesreće), da je oženjen i da očekuje dijete.


Sud će odluku donijeti u zakonom predviđenom roku, prenosi Faktor


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI