Kantonalni zastupnik

Varnice unutar NiP-a: Čampara fakturiše Ademoviću što nije podržao Mandića, govorio o gradonačelniku

Front 22.10.24, 10:11h

Varnice unutar NiP-a: Čampara fakturiše Ademoviću što nije podržao Mandića, govorio o gradonačelniku
Kao neko ko je podržao Mandića, kaže da se može osjetiti prozvanim istupima stranačkog kolege Kemala Ademovića "da su neke kolege vodile prljavu kampanju"

 

 

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara govorio je za BHRT o proteklim lokalnim izborima, najviše o rezultatima svoje stranke - Naroda i pravde (NiP).

 

- Sama činjenica da je pad 50 posto sam o sebi govori da nisu dobri rezultati - rekao je Čampara, istaknuvši pad u općinskim vijećima.

 

Kaže da određene konsekvence moraju podnijeti oni koji rukovode općinskim organizacijama u kojima je zabilježen pad.

 

- Svako ima pravo unutar stranke da vodi na neki način tu lokalnu politiku kako je vidi. Očito je da su pogriješili u vođenju te politike - rekao je Čampara.

 

Kaže da je greška što NiP Centar nije podržao kandidaturu Srđana Mandića za načelnika, konstatiravši da je "NiP 2020. godine bio prva stranka u Općini Centar, a sada je na četvrtom mjestu".

 

Kao neko ko je podržao Mandića, kaže da se može osjetiti prozvanim istupima stranačkog kolege Kemala Ademovića "da su neke kolege vodile prljavu kampanju".

 

- Moguće da postoje ljudi u NiP-u koji su počeli spletkariti, ali Ademovića treba pitati na koga je mislio - rekao je on.

 

Naglašava da ne pripada nikakvim strujama, sveć samo želi biti dio zdravog tima koji će popraviti stanje u NiP-u i društvu u cjelini.

 

Ipak, dodao je da je zadovoljan rezultatima kada je riječ o načelničkim opozicijama te rekao da će većinu u Gradskom vijeću Sarajeva formirati Trojka te će oni (NiP, SDP, Naša stranka) imenovati gradonačelnika.

 

Govorio je i o mogućoj rekonstrukciji Vlade KS.


- Nema konkretnih pregovora i razgovora, ali je moguće da se 'nešto desi.

 

Mislim da treba sagledati sveukupnu situaciju. Nekad su bitnije rekonstrukcije u javnim preduzećima, a ne samo ministarstvima - izjavio je Čampara.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI