Rasprava na mrežama

Kada se NiP-ovka i SDA-ovac posvađaju: 'To je znak impotencije; Ovo je čisti seksizam...'

Front 22.10.24, 09:04h

Kada se NiP-ovka i SDA-ovac posvađaju: 'To je znak impotencije; Ovo je čisti seksizam...'
Nedugo nakon Zahiragićevog komentara ponovo se na društvenim mrežama oglasila Karamehić Abazović koja je rekla da je pod "impotencijom" mislila na intelektualnu impotenciju

 

 

Mia Karamehić Abazović, zastupnica u Predstavničkom domu PSBiH, prokomentarisala je na društvenim mrežama medijski nastup delegata u Domu naroda PFBiH Harisa Zahiragić.

 

On je, naime, nedavno gostovao na N1 televiziji gdje je u jednom momentu ušao u verbalni okršaj sa novinarkom Sunčicom Lukić.

 

Njihova rasprava izazvala je mnogo reakcija u javnosti, a jedna od njih stigla je upravo od Karamehić Abazović.

 

- Bahati, osioni primitivac i siledžija kojem mjesto nije u politici. Ovakva agresivnost nije znak snage kako se tješe horde SDA botova (i poneki nekada crveni novinar) već impotencije i nesposobnosti da pruži koherentan odgovor na pitanje, rekla je Karamehić Abazović.

 

Njenu reakciju prenijeli su brojni mediji, a na Facebook stranici jednog medija svoj komentar ostavio je i sam Zahiragić koji je kazao da je u pitanju seksistička izjava.

 

- Vaš komentar smatram politički nekorektnim, čak i nepristojnim. Ovo je čisti seksizam, a degutantno je da se bilo čija (im)potencija uvodi u politički diskurs. To je ispod nivoa, čak i za zastupnicu NIP-a.


Naravno, zadnja ste osoba kojoj bih imao potrebu dokazivati bilo kakvu potenciju. Također, iako ste često veoma agresivni u javnim istupima, nisam sebi nikada dao za pravo da nagađam, barem ne javno, čega je to nedostatak.

 

Kulture, pristojnosti ili čega već... Neću ni ovaj put, napisao je Zahiragić.

 

Nedugo nakon Zahiragićevog komentara ponovo se na društvenim mrežama oglasila Karamehić Abazović koja je rekla da je pod "impotencijom" mislila na intelektualnu impotenciju.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI