VIDEO/ 8 novih pjesama

Pogledajte Lakin novi spot spot za pjesmu ‘Penzija’ i poslušajte novi album 'Mama'

Kultura 18.10.24, 14:44h

Pogledajte Lakin novi spot spot za pjesmu ‘Penzija’ i poslušajte novi album 'Mama'
- Singl ‘Penzija‘ govori o čovjeku koji želi postati sve i svašta, međutim, životna realnost ga porazi i na kraju ostaje mu penzija kao jedini uspjeh, naravno, ako ju je zaradio - navodi Laka

 

 

Poznati bh. muzičar Elvir Laković Laka objavio je novu pjesmu i spot “Penzija”, kao i novi album pod imenom “Mama”.

 

Ovo izdanje donosi osam jedinstvenih pjesama u kojima Laka prenosi svoje bogato muzičko i životno iskustvo, prožeto prepoznatljivom kreativnom energijom i lucidnim tekstovima.

- Album ‘Mama‘ jedan je skup svog dosadašnjeg moga muzičkog i životnog iskustva koje sam ugradio u tih osam pjesama na albumu. Neke od pjesama su se nekom magijom same brzo razriješile, ali uglavnom je trebalo mnogo rada za ove dvije godine koje smo ja i producent Matko Gaće potrošili buljeći u kompjuter - izjavio je Laka.

 

Uz album, predstavlja i novi singl "Penzija", pjesmu koja na duhovit i sarkastičan način oslikava ljudsku težnju ka uspjehu u svijetu punom izazova i neostvarenih ambicija. Pjesma kroz Lakin karakteristični ton govori o čovjeku koji se suočava s realnošću života.

 

- Singl ‘Penzija‘ govori o čovjeku koji želi postati sve i svašta, međutim, životna realnost ga porazi i na kraju ostaje mu penzija kao jedini uspjeh, naravno, ako ju je zaradio - navodi Laka.

 

Pjesmom "Penzija" Laka zaokružuje svoj novi muzički projekt, nakon što je prethodno objavio dva singla, "Mama" i "Kraj". Ovaj singl, baš kao i cijeli album, odiše njegovim prepoznatljivim stilom, kombinacijom humora, satire i dubokih promišljanja o svakodnevnom životu.

 

Album je dostupan za preslušavanje na zvaničnim kanalima Dallas Recordsa, kao i na društvenim mrežama, gdje njegova publika može uživati u novim zvucima i vizuelnim sadržajima.

 

Kompletan album poslušajte ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/au)

BLIN
KOMENTARI