KRAĐA 1,4 TONE KOKAINA

Državljanin BiH uhapšen u Dubaiju u vezi s 'kokainskim ratom'

Hronika 18.10.24, 08:47h

Državljanin BiH uhapšen u Dubaiju u vezi s 'kokainskim ratom'
Ukradeni kokain pripadao je dvjema kriminalnim grupama, koje su stacionirane u Dubaiju, a čine ih Srbijanci, Albanci i Brazilci

 

 

Nizozemska policija istražuje seriju napada, eksplozija i otmica za koje se vjeruje da su povezani s krađom 1,4 tone kokaina.


Riječ je o krađi koja se desila 29. avgusta kada su lažni policajci presreli kamion iz kojeg su uzeli 1,4 tone kokaina.
 

Nizozemski mediji su prenijeli da se ovaj "kokainski rat" prenio i u Dubai, gdje je državljanin BiH uhapšen, koji pripada grupi koja je ukrala kokain.
 

Navodno je oteo osobu koja je željela posredovati u sukobu klanova i jedno ga vrijeme držao kao taoca, pišu Nezavisne.
 

Nakon akcije policije Dubaija, on je priveden.
 

Podsjetimo, sve je počelo kada je 29. avgusta presretnuta i ukradena pošiljka od 1,4 tone kokaina. Za volanom kamiona u kojem se nalazio kokain bio je državljanin Bosne i Hercegovine. Njega su zaustavili lažni policajci i ukrali kokain. Navodno, kada je došao na odredište, oni koji su trebali da preuzmu pošiljku, su ga pretukli i unakazili. Neki mediji prenose da je šofer, zapravo, radio za obje strane. Također, ono što se zna jeste da je šofer iz BiH ovaj kontejner preuzeo u luci Antverpen te ga je vozio na dogovorenu lokaciju.
 

Ukradeni kokain pripadao je dvjema kriminalnim grupama, koje su stacionirane u Dubaiju, a čine ih Srbijanci, Albanci i Brazilci.
 

Kokain su, navodno, ukrali nizozemski kriminalci, koji su ga, u međuvremenu, već počeli da rasturaju po Nizozemskoj i Belgiji.
 

Ovo je dovelo do osvete i svojevrsnog rata među kriminalcima zbog čega je policija suočena sa skoro svakodnevnim napadima, eksplozijama i otmicama.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI