Neobičan potez

Konaković najavljuje javno čitanje presude Fadilu Novaliću

Front 16.10.24, 18:17h

Konaković najavljuje javno čitanje presude Fadilu Novaliću
"Presuda ima stotine stranica obrazloženja, ali se mora čitati zbog stanja u kojem se nalazimo, zbog naše djece i odbrane sistema od lažova i lopova", napisao je Konaković

 

 

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i predsjednik NiP-a najavljuje da će sljedeće sedmice organizovati konferenciju na kojoj će javno čitati presudu Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžića za respiratorni kriminal.

 

- Na linku ispod posta možete naći prvostepenu i drugostepenu presudu u predmetu Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić.
 

Detaljna obrazloženja sa dokazima kako su na kriminalan način planirali i izvršili sporne nabavke respiratora. Svjedočenja, vještačenja, prepiske iz grupa, sve crno na bijelo. Najavljujem posebnu press konferenciju naredne sedmice sa javnim čitanjem presude i dokaza. Najavljujem da ćemo printati hiljade primjeraka presude i dokaza i podijeliti ljudima u BiH.
 

To nema veze sa politikom, to ima veze sa našim opstankom i oporavkom društva. Ako se pomirimo sa nametanjem laži Sda mašinerije kako je zatvoren nevin čovjek pored svih izvedenih dokaza o očiglednom kriminalu, urušićemo potpuno ambijent u kojem živimo, a već je dobrano narušen.
 

Presuda ima stotine stranica obrazloženja, ali se mora čitati zbog stanja u kojem se nalazimo, zbog naše djece i odbrane sistema od lažova i lopova.
 

Čitajte kako je Novalić lagao da nije razgovarao sa Hodžićem, a dokazano je da jeste.
 

Čitajte kako je govorio da nema veze sa nabavkom a dokazano je da je slao informacije Fikretu i nalagao nabavke i isplate.

 

Čitajte prepiske iz grupe koje potvrđuju dogovorw da kupe pogrešne respiratore.


Podsjetite se kako je “Seb” rekla da respiratori ne valjaju, a kasnije priključivala bolesne ljude na iste respiratore.
 

Pozivam stručnu javnost da se uključi i objektivne medije da presudu ponovo objave.
 

Teze da Novalić nije krao za sebe možda i stoje. On je krao za svoje nalogodavce i omogućio drugima da ukradu. Da brutalno i bezobzirno ukradu na lažnim respiratorima u vremenu kad su nam respiratori trebali spašavati živote.
 

Čitajte dijelove koji govore o cijenama respiratora i krivotvorenju dokumentacije.

 

Nameću nam lopovi i lažljivci norme po kojim je ovakav kriminal herojstvo, a od Novalića prave Husein - kapetana Gradaščevića.

 

Ako na to pristanemo, do nas je - poručio je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI