Šokantni novi detalji

Paula Lowea, čije su fotografije opkoljenog Sarajeva obišle svijet, ubio sin Emir? Višestruki ubodi nožem u vrat!

Hronika 15.10.24, 13:04h

Paula Lowea, čije su fotografije opkoljenog Sarajeva obišle svijet, ubio sin Emir? Višestruki ubodi nožem u vrat!
Zvanični uzrok smrti Paula Lowea je ubodna rana u vrat, a njegov sin bi se na sudu trebao pojaviti već danas

 

 

Paul Lowe, britanski fotograf, preminuo je u subotu u Los Angelesu u 61. godini. No, KTLA javlja nove, šokantne, detalje. Loweov 19-godišnji sin Emir sumnjičen je da je oca više puta ubo nožem u vrat, što je dovelo do smrti.

 

Zamjenici šerifa okruga Los Angeles poslani su u područje oko Mt. Baldy Roada, u blizini Stoddard Canyon Falls, gdje su pronašli tijelo odraslog muškarca sa povredama u gornjeg dijelu torza. Prijatelji su ga, kasnije, idenficirali kao 61-godišnjeg Paula Lowea, a proglašen je mrtvim na licu mjesta.

 

Policija je ubrzo došla do informacija da je još jedan muškarac primjećen kako se automobilom udaljava s tog područja velikom brzinom te da je kasnije i slupao automobil.

 

Vlasti su privele i zatvorile 19-godišnjaka, identificiranog kao Emir Lowe. Uhapšen je pod sumnjom na ubistvo.

 

Zvanični uzrok smrti Paula Lowea je ubodna rana u vrat, a njegov sin bi se na sudu trebao pojaviti već danas.

 

Podsjetimo, Loweove fotografije opkoljenog Sarajeva su obišle svijet. Njegove fotografije objavljivane su u časopisima Time, Newsweek, Life, The Sunday Times Magazine, The Observer i The Independent.

 

Izvještavao je o udarnim vijestima širom svijeta, uključujući pad Berlinskog zida, oslobađanje Nelsona Mandele, glad u Africi, sukob u bivšoj Jugoslaviji i uništenje Groznog, a bio je i profesor dokumentarne fotografije na London College of Communication, University of the Arts.

 

Njegova knjiga "Bosnians", koja dokumentuje 10 godina ratne i poslijeratne situacije u BiH, objavljena je u aprilu 2005. godine. Smatrao je da se historija rata u BiH nikada ne smije zaboraviti i da se iz nje trebaju izvlačiti životne pouke.

 

(DEPO PORTAL/au)

BLIN
KOMENTARI