VIDEO/ Tužilaštvu BiH

Nakon incidenta u saobraćaju: Benjamin Sijerčić podnio krivičnu prijavu protiv Nenada Nešića i njegove pratnje

Hronika 11.10.24, 09:06h

Nakon incidenta u saobraćaju: Benjamin Sijerčić podnio krivičnu prijavu protiv Nenada Nešića i njegove pratnje
- Vozač je mahao da spusti prozor i poručio mu: “Koji k**** se k*****, majmune? J**** li ti sve mrtvo, j**** ti balijsku majku!” Poručio mu je da vozi vrhovnog poglavara - tvrdi advokatica Adela Duraković

 

 

Prije nekoliko dana dogodio se novi incident u kojem su glavni akteri ponovo bili vozač, Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i njegova pratnja – obezbjeđenje.

 

Benjamin Sijerčić za portal Crna-Hronika govorio je kako su mu psovali balijsku majku i oca policajca.

 

– Vozač je blicao da se skloni, ali nije imao gdje, jer je i lijeva i desna traka bila puna. Kad je došao do semafora, oni su njega bukvalno izgurali na skretanje prema bazenu, kada je čak udario i točkom u ivičnjak. Onda je Audi stao, vozač je mahao da spusti prozor i poručio mu: “Koji k**** se k*****, majmune? J**** li ti sve mrtvo, j**** ti balijsku majku!” Poručio mu je da vozi vrhovnog poglavara - tvrdi advokatica Adela Duraković.

 

Benjamin Sijerčić sa svojim pravnim timom odlučio je podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića kao i njegove pratnje.

 

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, Nenad Nešić je dana 3.10.2024. godine javno izazvao nacionalnu mržnju i netrepeljivost među građanima u Bosni i Hercegovini, te poremetio javni red i mir na uvredljiv način svojim istupima u javnosti i to davanjem intervju na televiziji BHT navodeći da se ne osjeća sigurno u Sarajevu te da njega i njegovu pratnju lično napadaju ekstremisti, lica sa problematičnim ponašanjem u prošlosti.

 

Da lice koje ga je napalo sklono samoozljeđivanju na način da sam sebi slomi ruku te da zamjera objezbjeđenju što nisu postupili mnogo rigoroznije, da bi na YouTubeu ponovio istog dana da se u Sarajevu ne osjeća sigurno te postavio pitanje kako to da u Sarajevu može raditi osoba sklona nasilju, sklona uživanju opojnih droga te će napokon da se uvede red u Sarajevu…

 

Krivična prijava podnesena je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

 

 

(Crna-hronika.info/DEPO PORTAL/au)

BLIN
KOMENTARI