video/ sdp zadovoljan rezultatima

Nikšić: Izvanredni smo u Tuzli, Goraždu, Bosanskoj Krupi, Starom Gradu, Novom Sarajevu, Bugojnu, Donjem Vakufu...

Front 06.10.24, 23:43h

Nikšić: Izvanredni smo u Tuzli, Goraždu, Bosanskoj Krupi, Starom Gradu, Novom Sarajevu, Bugojnu, Donjem Vakufu...
Nikšić je naglasio i da se SDP nikad neće odreći kandidata koji su izgubili ove izbore, jer je stranka možda bila previše samouvjerena u sredinama u kojim je tradicionalno pobjeđivala

 

 


Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić večeras je izjavio da je ta stranka zadovoljna rezultatima izbora iako ne mogu biti zadovoljni gubitkom određenih načelničkih i gradonačelničkih pozicija.


Naglasio je da su izvanredne rezultate ostvarili u Tuzli, Goraždu, Bosanskoj Krupi, Starom Gradu Sarajevo, Novom Sarajevu, Bugojnu, Donjem Vakufu i po trenutno dostupnim podacima u Vukosavlju.


Nikšić je dodao da je SDP zajedno s partnerima potvrdio načelnička i gradonačelnička mjesta u Centru Sarajevo, Ilidži, Ilijašu, Bihaću, Srebreniku, a kao posebno važnu pobjedu naveo je Veliku Kladušu.


Istakao je da se SDP nikad neće odreći kandidata koji su izgubili ove izbore jer je stranka možda bila previše samouvjerena u sredinama u kojim je tradicionalno pobjeđivala.


- Posebno bih čestitao Kantonalnom odboru SDP-a Sarajevo na ostvarenom rezultatu gdje smo zajedno s partnerima na prošlim izborima imali dva načelnika a sada ih je pet, uz značajan rast broja vjećnika SDP-a što je trend u čitavoj Federaciji - rekao je Nikšić.


Naveo je da je primjetan i trend povratka SDP-a na političku scenu u RS-u čak i sredinama gdje prije nisu imali odbornike poput Prnjavora, Kotor Varoši, Gradiške, Istočnog Mostara i Prijedora.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI