Situacija nije dobra

Nove informacije s terena: 'Bojimo se novih klizišta, tragamo za četiri nestale osobe...'

Hronika 05.10.24, 20:43h

Nove informacije s terena: 'Bojimo se novih klizišta, tragamo za četiri nestale osobe...'
Vođa tima Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, Fahrudin Dobrača koji se nalazi na ovom lokalitetu kazao da je situacija u Buturović Polju katastrofa

 

 

Buturović Polje kod Konjica u veoma lošem je stanju nakon što su poplave odnijele nekoliko kuća, a kiša trenutno neprestano pada.

 

I dalje se traga za nestalima, a ekipe spasilaca su na terenu.

 

Vođa tima Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, Fahrudin Dobrača koji se nalazi na ovom lokalitetu, za portal Avaza je kazao da je situacija u Buturović Polju katastrofa.

 

- Bojimo se novih klizišta, pošto je kiša počela da pada jakim intenzitetom. Ekipe su na terenu, Gorska služba spašavanja Novi Grad, Civilna zaštita Općine Novi Grad, GSS Kantona Sarajevo, iz svake općine po jedna Gorska služba spašavanja sa velikim brojem timova, Gorska služba spašavanja Prenj, Civilna zaštita Općine Konjic, tako da što se tiče ljudstva u velikom smo broju. Međutim, imamo situaciju gdje tragamo za četiri nestale osobe koje su u Buturović Polju u srušenim kućama. Radimo na tome. Danas smo imali šest-sedam evakuacija, uključujući i jednu bebu od devet mjeseci i majku – istakao je Dobrača.

 

Dodao je da ekipe na terenu daju sve od sebe i ulažu sve napore kako bi pomogli u akciji spašavanja i evakuisali ljude.

 

- Sugerišemo zajedno s Civilnom zaštitom Općine Konjic da ljudi napuste objekte i da se prebace u zdravije stambene jedinice. Radimo što možemo zajedno i u koordinaciji s policijom Konjic. Tu smo da pomognemo našem narodu koji je doživio jednu katastrofu, kataklizmu – istakao je Dobrača za Avaz. 

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI