'Fontana mladosti'

Kako Arapkinje u 50. godini izgledaju upola mlađe? Tajna je serum od dva sastojka koji se prenosi s koljena na koljeno

ŽENA iN 21.09.24, 19:48h

Kako Arapkinje u 50. godini izgledaju upola mlađe? Tajna je serum od dva sastojka koji se prenosi s koljena na koljeno
Među njenim popularnim trikovima jedan se u posljednje vrijeme prilično izdvojio: arapski serum za lice, za koji kaže da ima efekat zaglađivanja kože i toliko je oduševljena njegovim dejstvom

 

 

Jedna influenserka pokušala je da pronikne u tajnu mladolikog izgleda žene arapskog porijekla koju je upoznala i došla do iznenađujuće jednostavnog recepta za domaći serum za lice.


Ezgi Aslan je influenserka koju na Instagramu prati više od 204.000 ljudi, a obično dijeli savjete za njegu kože i očuvanje prirodne ljepote.
 

Među njenim popularnim trikovima jedan se u posljednje vrijeme prilično izdvojio: arapski serum za lice, za koji kaže da ima efekat zaglađivanja kože i toliko je oduševljena njegovim dejstvom da ne može da povjeruje da nisu svi čuli za njega.


– Istraživala sam studije i ispovijesti da vidim mogu li one zapravo da mi pomognu da zategnem kožu i sada sam šokirana što ovo nije opštepoznato. Sto posto je prirodno! – kaže Ezgi.


Kako je ispričala, sve je počelo kada je upoznala ženu arapskog porijekla koja joj je rekla da ima 50 godina, ali je izgledala znatno mlađe. Ezgi, uvek željna novih beauty savjeta, pitala ju je da podijeli s njom svoju tajnu ljepote i dobila je recept za "uradi sama" serum za zatezanje kože koji je njena sagovornica dobila od svoje bake.

 

Prvi sastojak je, objašnjava ona ulje od smole tamjana, za koji se vjeruje da zateže kožu, ujednačava ten i dodaje elastičnost koži lica, čime se minimizuju bore i fine linije, kao i ožiljke i crvenilo, i sužava pore, a Ezgi tvrdi i da ovo ulje podstiče proizvodnju kolagena.


Drugi sastojak je ricinusovo ulje, koje je poznato po tome što hidrira kožu i prodire duboko u nju.

 

Recept za serum za lice na arapski način
 

Na svaku kašiku ricinusovog ulja koju koristite dodajte 10-15 kapi ulja od smole tamjana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ezgi Aslan (@mmelodyaslan)



 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI