VIDEO/ Slučaj u našoj zemlji

Rekli su im da je beba umrla: Otkopali grob nakon 42 godine i šokirali se, Gordana sada traga za sestrom

Hronika 18.09.24, 10:04h

Rekli su im da je beba umrla: Otkopali grob nakon 42 godine i šokirali se, Gordana sada traga za sestrom
Roditelji su, po instrukcijama bolnice i grobara, sahranili bebu na groblju u Banjaluci, gdje roditelji 42 godine odlaze na groblje za svaki rođendan djevojčice, održavaju groblje – nose cvijeće

 

 

Milka Zorić iz Bosanske Dubice porodila se 07. jula 1982. godine u banjalučkoj bolnici. Rodila je dvije djevojčice, jednojajčane blizankinje – jedna 2050 grama, a druga 2200 grama. Dobili su ocjenu 7 na 8, što je vrlodobra ocjena za jednojajčane blizankinje.

 

Dan poslije, Milki i njezinom suprugu iz porodilišta saopštavaju da sa jednom bebom nešto nije uredu. U tim trenucima, dodaju, neće vidjeti svoje bebe dok druga ne ozdravi te će je donijeti oboje jer ih ne žele razdvajaju.

 

Miliku iz bolnice otpuštaju 13. jula 1982. godine i u otpusnom pismo piše da je rodila dvije djevojčice, ali ne upisuju da je bilo koja beba umrla. Međutim, navodno, jedna od te dvije bebe, ona teža Dragana, umire u 22:35 minuta. Ovdje je zanimljivo da je teža beba, navodno umrla 09. jula 1982. godine, što nisu kazali roditelja do opuštanja Milke iz bolnice – da bi 14. jula saopštili roditeljima (ocu) da je jedna beba umrla, piše GP Maljevac.

 

42 godine nosili cvijeće na groblje
 

Roditelji su, po instrukcijama bolnice i grobara, sahranili bebu na groblju u Banjluci, gdje roditelji 42 godine odlaze na groblje za svaki rođendan djevojčice, održavaju groblje – nose cvijeće.

 

Dugo godina nakon navodne smrti bebe, odnosno 42. godine, roditelji se obraćaju Groblju Banja Luka i zahtjevaju da se tijelo eshumira, kako bi se djevojčica prebacila u njihovo rodni mjesto gdje bi im bilo lakše dolaziti na groblje. Odobrenjem za eshumaciju, u jednom danu su morali prebacila moguće ostatke djeteta, ali je otkopavamjem groblja uslijedio šok: “U grobu nema ništa“.

 

U grobu, navodi Ana Pejić, predsjednica Udruženja nestalih beba Vojvodine, nije bilo ništa – ni daske, ni šerafa, ni ništa. Dakako, zahtjevali su DNK analizu koja je pokazala da u grobu nije zakopano tijelo djevojčice, ni u okolna tri groba. Zahtjevali su dodatne analize koje su pokazala da u grobu nikada nije zakopano niti jedno tijelo.

 

 
(DEPO PORTAL/mm)

 

BLIN
KOMENTARI